Izvorno ime ovog jela glasi ‘vegan sausage rolls’ što bi značilo ‘veganske rolice s kobasicama’. To nam zvuči pomalo neobično, ali je svakako nešto što vrijedi isprobati!
Zar postoji netko tko ne voli hrenovke u toplom i mekom lisnatom tijestu? Iako se tradicionalno ovaj recept priprema s mesom, postoje i vege rolice koje su nešto malo drugačije, ali će te itekako oduševiti. Portal Her donosi recept! Taman za vikend...
Potrebne su vam ove namirnice s popisa:
- 1 valjano lisnato tijesto (vegansko)
- 250 g gljiva (sjeckanih)
- 1 poriluk (sjeckani)
- 1/2 crvenog luka (sjeckanog)
- 4 češnja češnjaka (zdrobljenih)
- 3 žlice senfa
- 100 g krušnih mrvica
- šaka oraha (sjeckanih)
- kadulja
- čili u prahu
- papar
- sol
Kako se priprema?
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ubacite gljive u blender i miksajte dok ne budu potpuno usitnjene. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i pržite sjeckani poriluk, luk, čili prah i sol.
2. Dodajte gljive u tavu i pržite još pet minuta dok ne omekšaju. Dodajte senf, češnjak, kadulju i papar te nastavite pržiti nekoliko minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije miješanja s krušnim mrvicama i orasima.
3. Razvaljajte tijesto i rasporedite smjesu gljiva uzduž sredine tijesta. Razvaljajte obje strane i pričvrstite na vrhu tako da se ne odmota.
4. Izrežite na osam jednakih dijelova i stavite na obloženu tepsiju. Pecite 20-25 minuta, ili do zlatno smeđe boje.
5. Poslužite toplo i uživajte!
I da, ovaj recept možete pripremiti i s drugim vrstama povrća ili žitarica po želji!
Prva epizoda 'Teinih dnevnika' izlazi 2. srpnja. Stay tuned!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.