YouTube novim promjenama jako naljutio youtubere

james charles
Cijelu je situaciju komentirao i James Charles i priznao kako mu je jako žao kreatora koje će ova besmislena promjena obeshrabriti i otjerati s YouTubea.
Vidi originalni članak

YouTube je malo šokirao kreatore najavom da će promijeniti zahtjeve za verifikaciju kanala, što znači da će neki od youtubera izgubiti status verificiranih profila. I to im se, naravno, nije svidjelo.

Morat će zadovoljiti nove kriterije za verifikaciju

Najavili su kako će kreatori od listopada morati zadovoljiti "nove kriterije" kako bi njihovi profili ostali verificirani ili kako bi uopće dobili verifikaciju. 

"Naši novi kriteriji kao prioritet će uzeti kanale koji moraju snažno dokazivati autentičnost", napisali su te dodali kako će sada detaljnije istraživati nečiju "autentičnost i istaknutost" prilikom dodjeljivanja verifikacije.

Kreatori su ljuti

via GIPHY

Kreatori su, očekivano, odmah reagirali na spomenute promjene. "Ako izgubim verifikaciju, to znači da će moj kanal od 1,7 milijuna subscribera prikazati kao lažan i fejk. Kako bi to točno trebalo pomoći publici i samim kreatorima?", napisao je jedan youtuber.

"YouTube. Ne treba baš svako na vašoj SVETOJ stranici biti je*eni celebrity... Svaki puta kada napravite ovakvo što, tjerate ljude od sebe", napisao im je još jedan korisnik.

Javio se i James

Cijelu je situaciju komentirao i James Charles. 

"Jako mi je žao kreatora koji će danas izgubiti verifikaciju na YouTubeu. Ova je odluka zbilja besmislena. Radi se o još jednoj promjeni koju apsolutno nitko nije tražio. Molimo vas, znajte da ste i dalje vrijedni kao kreatori i nadam se da vas ova glupa promjena neće obeshrabriti. Ako netko izgubi verifikaciju zbog ovih promjena, YouTube je najavio kako se na odluku možete žaliti", napisao je James.

Iz YouTubea su zatim objavili još jednu poruku kreatorima i napisali im kako ove promjene neće uvesti odmah te da se na svaku njihovu odluku mogu žaliti ako je smatraju neprimjerenom i nepravednom. 

A što ti misliš o ovakvim promjenama?

 

Novi broj JoomBoos Videostar magazina je na svim kioscima!

Posjeti joomboos.24sata.hr