Za ovaj brzi kolač od jagoda vam čak ne treba ni mikser
Sezona jagoda sada je u svom punom sjaju pa mislimo kako je vrlo bitno da s vama podijelimo recept za kolač od jagoda koji smo pronašli na blogu Recipetin Eats. Ono što je, osim izvanrednog izgleda i okusa, odlično kod ovog kolača je njegova brza priprema, ali i to što ne morate koristiti (i prljati) mikser. Bacite se na pripremu!
Sastojci:
- 200 g šećera
- 125 ml ulja
- 2 jaja
- 1 žličica korice limuna
- 2 žlice soka od limuna
- 250 ml tekućeg jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 340 grama oštrog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 500 g jagoda
- Šećer u prahu (za ukras)
Priprema:
Sve mokre sastojke stavite u jednu posudu i miješajte pjenjačem jednu minutu. Dodajte sve suhe sastojke i snažno miješajte dok se sve ne sjedini i nestanu grudice. Polovicu dobivene smjese izlijte u manju tepsiju ili okrugli kalup pa po njoj rasporedite dio jagoda koje ste prerezali na četvrtine. Prelijte preostalom smjesom i na vrh posložite ostale jagode koje ste prerezali na polovice, ali pazite da vam prerezana strana jagoda bude okrenuta prema dolje.
Pecite 50-ak minuta na 200 stupnjeva ili dok čačkalica zabodena u kolač ne bude potpuno suha. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi 20-ak minuta. Kada se ohladio, posipajte ga šećerom u prahu i poslužite.
Uživajte u ovom proljetnom desertu!