Za ovaj brzi kolač od jagoda vam čak ne treba ni mikser

reuters/pixsell/CANVA
Sezona jagoda sada je u svom punom sjaju pa mislimo kako je vrlo bitno da s vama podijelimo recept za kolač od jagoda koji smo pronašli na blogu Recipetin Eats. Ono što je, osim izvanrednog izgleda i okusa, odlično kod ovog kolača je njegova brza priprema, ali i to što ne morate koristiti (i prljati) mikser. Bacite se na pripremu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 125 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1 žličica korice limuna
  • 2 žlice soka od limuna
  • 250 ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 340 grama oštrog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 500 g jagoda
  • Šećer u prahu (za ukras)

Priprema: 

Sve mokre sastojke stavite u jednu posudu i miješajte pjenjačem jednu minutu. Dodajte sve suhe sastojke i snažno miješajte dok se sve ne sjedini i nestanu grudice. Polovicu dobivene smjese izlijte u manju tepsiju ili okrugli kalup pa po njoj rasporedite dio jagoda koje ste prerezali na četvrtine. Prelijte preostalom smjesom i na vrh posložite ostale jagode koje ste prerezali na polovice, ali pazite da vam prerezana strana jagoda bude okrenuta prema dolje. 

Pecite 50-ak minuta na 200 stupnjeva ili dok čačkalica zabodena u kolač ne bude potpuno suha. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi 20-ak minuta. Kada se ohladio, posipajte ga šećerom u prahu i poslužite. 

Uživajte u ovom proljetnom desertu!

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

Posjeti joomboos.24sata.hr