Za ovo ukusno jelo će vam trebati svega 30 minuta!
Sastojci:
- 2 žlice ulja
- 100 g mrkve
- 300 g brokule
- 200 g ljubičastog kupusa
- 400 g pilećih prsa
- 4 češnja češnjaka
- 60 ml pilećeg temeljca ili vode
- 60 ml soje
- 3 žlice meda
- 2 žličice kukuruznog škroba
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
Zagrij 1 žlicu ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodaj brokulu, kupus i mrkvu te ih pirjaj otprilike 4 minute ili dok povrće ne omekša.
Izvadi povrće iz tave; stavi ga na tanjur i pokrij ga.
Obriši tavu papirnatim ručnikom i pojačaj vatru. Dodaj preostalu žlicu ulja. Komade piletine začini solju i paprom i dodaj ih u tavu, prži ih 3 minute sa svake strane, dok ne porumene i poprime lijepu zlatno smeđu boju.
Zatim dodaj češnjak i prži ga 30 sekundi. Dodaj povrće natrag u tavu te sve zajedno pirjaj još minutu, odnosno dok se povrće ne ugrije.
U zdjeli izmiješaj pileći temeljac, med i umak od soje. U maloj zdjeli pomiješaj kukuruzni škrob sa žlicom hladne vode.
Smjesu od sojinog umaka prelij preko piletine i povrća; kuhaj 30 sekundi. Dodaj kukuruzni škrob i pusti da zavrije; kuhajte još 1 minutu ili dok se umak ne počne zgušnjavati.
Posluži odmah, po želji s rižom i uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.