Prvi 319 pregleda 11. srpnja 2023.

Za ovo ukusno jelo će vam trebati svega 30 minuta!

Canva

Sočna piletina u umaku od meda i soje oduševit će sve ljubitelje slatko - slanih kombinacija

Sastojci: 

  • 2 žlice ulja
  • 100 g mrkve
  • 300 g brokule
  • 200 g ljubičastog kupusa
  • 400 g pilećih prsa
  • 4 češnja češnjaka
  • 60 ml pilećeg temeljca ili vode
  • 60 ml soje
  • 3 žlice meda
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

Zagrij 1 žlicu ulja u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodaj brokulu, kupus i mrkvu te ih pirjaj otprilike 4 minute ili dok povrće ne omekša.

Izvadi povrće iz tave; stavi ga na tanjur i pokrij ga.

Obriši tavu papirnatim ručnikom i pojačaj vatru. Dodaj preostalu žlicu ulja. Komade piletine začini solju i paprom i dodaj ih u tavu, prži ih 3 minute sa svake strane, dok ne porumene i poprime lijepu zlatno smeđu boju. 

Zatim dodaj češnjak i prži ga 30 sekundi. Dodaj povrće natrag u tavu te sve zajedno pirjaj još minutu, odnosno dok se povrće ne ugrije. 

U zdjeli izmiješaj pileći temeljac, med i umak od soje. U maloj zdjeli pomiješaj kukuruzni škrob sa žlicom hladne vode.

Smjesu od sojinog umaka prelij preko piletine i povrća; kuhaj 30 sekundi. Dodaj kukuruzni škrob i pusti da zavrije; kuhajte još 1 minutu ili dok se umak ne počne zgušnjavati.

Posluži odmah, po želji s rižom i uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°