Za ovu pitu od jabuka ne treba vam niti mikser niti valjak

canva
Ako ste se zaželjeli pravog jesenskog kolača s jabukama, a u isto vrijeme ne želite u njega ulagati baš previše truda, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za pitu od jabuka za koju vam neće trebati niti mikser niti valjak. Također, sama priprema ove pite neće vam oduzeti više od nekoliko minuta
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za tijesto

  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo 
  • 2 čaše griza
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer

Za nadjev

  • 1,2 kg krupno naribanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica cimeta

Ostalo

  • 150 g margarina
  • 5 žlica krušnih mrvica 

Priprema:

Jabuke operite, očistite i krupno naribajte pa pomiješajte sa šećerom i cimetom. Ostavite ih neka odstoje dok pripremate ostatak kolača kako bi pustile sok. 

Za tijesto u zdjeli kuhačom pomiješajte oštro brašno, prašak za pecivo, šećer i griz pa, kako piše Miss7 Gastro, dobivenu smjesu podijelite na tri dijela. 

Kalup veličine 25x35 centimetara premažite margarinom i posipajte krušnim mrvicama. U kalup nasipajte jednu trećinu suhe smjese pa zatim preko nje rasporedite polovicu ribanih jabuka. Jabuke stavljajte zajedno s njihovim sokom jer će od njega kolač biti sočniji. 

Sve lagano pritisnite rukama.

Preko jabuka opet posipajte 1/3 suhe smjese, rasporedite ostatak jabuka pa posipajte kolač ostatkom suhe smjese. Prije pečenja po kolaču krupno naribajte ili narežite na listiće margarin.

Kolač pecite 40-ak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva ili dok ne dobije zlaćanu boju. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se u potpunosti ohladi pa poslužite.

Uživajte u ovoj pravoj jesenskoj poslastici. 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr