Prvi 4487 pregleda 27. rujna 2022.

Za ovu pitu od jabuka ne treba vam niti mikser niti valjak

canva

Ako ste se zaželjeli pravog jesenskog kolača s jabukama, a u isto vrijeme ne želite u njega ulagati baš previše truda, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za pitu od jabuka za koju vam neće trebati niti mikser niti valjak. Također, sama priprema ove pite neće vam oduzeti više od nekoliko minuta

Sastojci: 

Za tijesto

  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo 
  • 2 čaše griza
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer

Za nadjev

  • 1,2 kg krupno naribanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica cimeta

Ostalo

  • 150 g margarina
  • 5 žlica krušnih mrvica 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mekki (@dande_54)

Priprema:

Jabuke operite, očistite i krupno naribajte pa pomiješajte sa šećerom i cimetom. Ostavite ih neka odstoje dok pripremate ostatak kolača kako bi pustile sok. 

Za tijesto u zdjeli kuhačom pomiješajte oštro brašno, prašak za pecivo, šećer i griz pa, kako piše Miss7 Gastro, dobivenu smjesu podijelite na tri dijela. 

Kalup veličine 25x35 centimetara premažite margarinom i posipajte krušnim mrvicama. U kalup nasipajte jednu trećinu suhe smjese pa zatim preko nje rasporedite polovicu ribanih jabuka. Jabuke stavljajte zajedno s njihovim sokom jer će od njega kolač biti sočniji. 

Sve lagano pritisnite rukama.

Preko jabuka opet posipajte 1/3 suhe smjese, rasporedite ostatak jabuka pa posipajte kolač ostatkom suhe smjese. Prije pečenja po kolaču krupno naribajte ili narežite na listiće margarin.

Kolač pecite 40-ak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva ili dok ne dobije zlaćanu boju. Kada je kolač pečen, ostavite ga da se u potpunosti ohladi pa poslužite.

Uživajte u ovoj pravoj jesenskoj poslastici. 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?