Zašto za Kate i Meghan ne vrijede ista pravila?

kate.and.meghan/Instagram
Cijeli svijet je zainteresiran za Elizabetu II. i život njezine obitelji. Oni stvaraju modne trendove i uspostavljaju dobre manire. Čini se da masovni mediji primjećuju svaki njihov korak. No, neki običaji su nam još uvijek nejasni
Vidi originalni članak

OK, svi znamo kako kraljevska obitelj jako drži do tradicije i kako su neki običaji neophodni. No, mnogima su još uvijek neobični. BrightSide odgovara na neka popularna pitanja o britanskim kraljevskim običajima koji nas sve bune.

1. Zašto se Kate i William ne drže za ruke?

Ne postoji službeno pravilo koje zabranjuje držanje za ruke. Ipak, britanska kraljevska obitelj slijedi strogu etiketu koja ne dopušta kraljevskim predstavnicima da izražavaju svoje osjećaje. Dakle, Kate i William se ne drže za ruke, ne ljube ili se maze u javnosti. Oni su sljedeći nasljednici prijestolja i moraju se ponašati na odgovarajući način kako ne bi sramotili kraljicu. Što se tiče Meghan i Harryja, oni se često drže za ruke i maze se. Oni ne moraju slijediti kraljevska pravila jer su šesti na liniji sukcesije britanskog prijestolja pa njihovo ponašanje nije toliko bitno.

2. Zašto kraljica uvijek nosi jarke boje?

Kraljica Elizabeta II uvijek nosi svijetle kostime, ali ne zato što voli svijetle boje. Prema britanskim obiteljskim pravilima, kraljica bi se uvijek trebala izdvajati iz gomile, tako da ljudi mogu reći: "Vidjeli smo kraljicu." Kraljica također nosi crnu odjeću, ali samo za vrijeme tužnih obreda.

3. Zašto kraljevska obitelj ne koristi prezime?

Kraljevska obitelj je toliko poznata da joj nije potrebno prezime. Tradicionalno su svi britanski vladari koristili samo svoja imena i naslove. Usput, imaju prezime: Mountbatten-Windsor.

4. Zašto isključivo torbice bez naramenica?

Kraljevski 'dress code' vrijedi i za dodatnu opremu. Kate i Meghan moraju nositi male torbice bez naramenica koje bi im trebale omogućiti da se rukuju ili pak izbjegnu rukovanje. Štoviše, koristi se za izbjegavanje neugodnih situacija. Na primjer, mogu koristiti svoju torbu da pokriju svoje dekolte pri izlasku iz automobila.

5. Zašto kraljica ne prepusti tron nekom mlađem?

Prema kraljevskim pravilima, vlast se prenosi na drugog člana obitelji ako sadašnji monarh umre ili se odrekne prijestolja. Kraljica tvrdi da će, ako još bude živa u 95. godini, njezine dužnosti prenijeti na sina Charlesa. Iako mnogi misle da bi se Elizabeta II trebala 'povući', 92-godišnja kraljica je sigurna u sebe i zdrava i prisustvuje svim značajnijim sastancima i događajima.

6. Zašto princ George uvijek nosi kratke hlače?

Prema tradiciji, hlače su bitan komad odjeće za dječake. Dakle, bez obzira na godišnje doba, princ George bi uvijek trebao nositi kratke hlače. Dječaci počinju nositi hlače u dobi od 8 godina.

Što ti misliš o ovim običajima?

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

Posjeti joomboos.24sata.hr