Evo kako pripremiti najbolji odojak kod kuće!
Evo kako kod kuće u pećnici možete pripremiti najukusniji blagdanski odojak ikad!
Evo par trikova i uputa koje biste trebali slijediti:
- Kod pečenja, važno je da odojak staviš što bliže vrhu pećnice, nikako na dno. Počni s temperaturom od 130 stupnjeva i postepeno, kroz vrijeme pojačavaj do 150 stupnjeva.
- Odojak do 10 kila peci oko četiri sata, pa rasporedi pojačavanje temperature na ta četiri sata. Na kraju pojačaj na 200 ili 220 stupnjeva da dobiješ što hrskaviju koricu.
- Kada je meso gotovo, pusti ga da malo odmori pa ga posluži narezano na manje komade. Trebala bi dobiti divno meso koje se razvlači pod prstima.
- Odojak možeš natopiti sokovima koje je otpustio, a ako je punjen povrćem, posluži ga uz to isto, meko i podatno povrće.
Dobar tek i sretna 2024. godina svima!