Riješi me! ❄️❄️❄️ 7935 pregleda 31. prosinca 2023.

Evo kako pripremiti najbolji odojak kod kuće!

Instagram

Evo kako kod kuće u pećnici možete pripremiti najukusniji blagdanski odojak ikad!

Evo par trikova i uputa koje biste trebali slijediti:

  • Kod pečenja, važno je da odojak staviš što bliže vrhu pećnice, nikako na dno. Počni s temperaturom od 130 stupnjeva i postepeno, kroz vrijeme pojačavaj do 150 stupnjeva.
  • Odojak do 10 kila peci oko četiri sata, pa rasporedi pojačavanje temperature na ta četiri sata. Na kraju pojačaj na 200 ili 220 stupnjeva da dobiješ što hrskaviju koricu.

  • Kada je meso gotovo, pusti ga da malo odmori pa ga posluži narezano na manje komade. Trebala bi dobiti divno meso koje se razvlači pod prstima.
  • Odojak možeš natopiti sokovima koje je otpustio, a ako je punjen povrćem, posluži ga uz to isto, meko i podatno povrće.

Dobar tek i sretna 2024. godina svima!

Tvoja reakcija?