Kokos rolada: Desert koji ne smijete propustiti ovog Božića

canva
Kokos rolada slastica je koja zahtijeva kratak rok pripreme te ju poslužujete bez pečenja. Donosimo vam recept za desert koji ne smijete propustiti ovih blagdana. U slast!
Vidi originalni članak

Sastojci - za čokoladni dio:

  • 300 g mljevenih keksa
  • 200 g šećera u prahu
  • 10 žlica vruće kuhane kave
  • 1 žlica tamnog ruma
  • 50 g naribane čokolade
  • 1 žlica kakaa

Sastojci - za kokos kremu:

  • 5 žlica vruće vode
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g kokosovog brašna
  • 100 g maslaca

Postupak:

  1. Najprije pomiješajte mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelijte rumom i vrućom kavom. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu.
  2. Pripremite kremu. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelijte vrućom vodom, dobro promiješajte pa dodajte u maslac sa šećerom i miksajte dok se sastojci ne sjedine.
  3. Razvaljajte tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premažite kremom od kokosa i dobro zarolajte.
  4. Salamu obložite plastičnom folijom i premjestite je u hladnjak na barem 4 sata, a poželjno i preko noći.
  5. Režite salamu kad se dobro ohladi i čuvajte je u hladnjaku.

Originalni recept možete pronaći na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr