Kokos rolada slastica je koja zahtijeva kratak rok pripreme te ju poslužujete bez pečenja. Donosimo vam recept za desert koji ne smijete propustiti ovih blagdana. U slast!
Sastojci - za čokoladni dio:
- 300 g mljevenih keksa
- 200 g šećera u prahu
- 10 žlica vruće kuhane kave
- 1 žlica tamnog ruma
- 50 g naribane čokolade
- 1 žlica kakaa
Sastojci - za kokos kremu:
- 5 žlica vruće vode
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosovog brašna
- 100 g maslaca
Postupak:
- Najprije pomiješajte mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelijte rumom i vrućom kavom. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu.
- Pripremite kremu. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelijte vrućom vodom, dobro promiješajte pa dodajte u maslac sa šećerom i miksajte dok se sastojci ne sjedine.
- Razvaljajte tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premažite kremom od kokosa i dobro zarolajte.
- Salamu obložite plastičnom folijom i premjestite je u hladnjak na barem 4 sata, a poželjno i preko noći.
- Režite salamu kad se dobro ohladi i čuvajte je u hladnjaku.
Originalni recept možete pronaći na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.