Riješi me! ❄️❄️❄️ 10208 pregleda 12. prosinca 2023.

Kokos rolada: Desert koji ne smijete propustiti ovog Božića

canva/screenshot/YouTube

Kokos rolada slastica je koja zahtijeva kratak rok pripreme te ju poslužujete bez pečenja. Donosimo vam recept za desert koji ne smijete propustiti ovih blagdana. U slast!

Sastojci - za čokoladni dio:

  • 300 g mljevenih keksa
  • 200 g šećera u prahu
  • 10 žlica vruće kuhane kave
  • 1 žlica tamnog ruma
  • 50 g naribane čokolade
  • 1 žlica kakaa

Sastojci - za kokos kremu:

  • 5 žlica vruće vode
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g kokosovog brašna
  • 100 g maslaca

 | Autor: Canva/screenshoot/pinterest Canva/screenshoot/pinterest

Postupak:

  1. Najprije pomiješajte mljevene kekse, šećer, kakao i naribanu čokoladu pa prelijte rumom i vrućom kavom. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu.
  2. Pripremite kremu. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Kokosovo brašno prelijte vrućom vodom, dobro promiješajte pa dodajte u maslac sa šećerom i miksajte dok se sastojci ne sjedine.
  3. Razvaljajte tamni dio salame između dva lista papira za pečenje. Ravnomjerno premažite kremom od kokosa i dobro zarolajte.
  4. Salamu obložite plastičnom folijom i premjestite je u hladnjak na barem 4 sata, a poželjno i preko noći.
  5. Režite salamu kad se dobro ohladi i čuvajte je u hladnjaku.

Originalni recept možete pronaći na missgastro.

Tvoja reakcija?