Medenjaci: Recept za božićnu tradicionalnu slasticu

Canva
Ne možemo zamisliti blagdane bez ukusnih medenjaka, stoga vam donosimo pravi recept za ovu tradicionalnu slasticu.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 35 dag oštrog brašna
  • ¼ vrećice praška za pecivo
  • 15 dag maslaca
  • 20 dag šećera
  • 2 jaja
  • 2 žlice ruma
  • 10 dag oraha ili badema
  • 1 žličica cimeta
  • 2 – 3 žlice meda
  • muškatni oraščić
  • korica limuna
  • bjelanjak za premazivanje

Priprema:

  1. Prašak za pecivo jednakomjerno umiješaj u brašno, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvi. Zatim dodaj šećer, jaja, rum, mljevene orahe, cimet, med, ribani muškatni oraščić, struganu koricu limuna i sve dobro izradi.
  2. Tijesto mora stajati na hladnom mjestu najmanje 2 sata, a zatim oblikuj veće valjke koje ćeš izrezati na jednakomjerne komade veličine oraha.
  3. Oblikuj kuglice, složi ih na namašćeni pleh.
  4. Svaku kuglicu malo spljošti, premaži bjelanjkom i ukrasi polovicom badema ili oraha.
  5. Peci na temperaturi od 180 do 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Originalni recept možete pronaći na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr