Ne možemo zamisliti blagdane bez ukusnih medenjaka, stoga vam donosimo pravi recept za ovu tradicionalnu slasticu.
Sastojci:
- 35 dag oštrog brašna
- ¼ vrećice praška za pecivo
- 15 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 2 jaja
- 2 žlice ruma
- 10 dag oraha ili badema
- 1 žličica cimeta
- 2 – 3 žlice meda
- muškatni oraščić
- korica limuna
- bjelanjak za premazivanje
Priprema:
- Prašak za pecivo jednakomjerno umiješaj u brašno, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvi. Zatim dodaj šećer, jaja, rum, mljevene orahe, cimet, med, ribani muškatni oraščić, struganu koricu limuna i sve dobro izradi.
- Tijesto mora stajati na hladnom mjestu najmanje 2 sata, a zatim oblikuj veće valjke koje ćeš izrezati na jednakomjerne komade veličine oraha.
- Oblikuj kuglice, složi ih na namašćeni pleh.
- Svaku kuglicu malo spljošti, premaži bjelanjkom i ukrasi polovicom badema ili oraha.
- Peci na temperaturi od 180 do 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Originalni recept možete pronaći na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.