Ovo je idealan punč za novogodišnje slavlje

canva
Evo jednostavnog recepta za ukusan, voćni punč koji će biti hit na svakoj novogodišnjoj proslavi
Vidi originalni članak

Punč od jabuke i burbona

Sastojci - za sirup:

  • 200 g smeđeg šećera
  • 250 ml vode
  • 2 štapića cimeta

Sastojci - za punč:

  • 100 ml sirupa
  • 500 ml burbona
  • 1 l hladno prešanog soka od jabuke
  • 100 ml limunovog soka
  • 100 ml soka od naranče
  • 500 ml sode
  • 4 čaše (250 ml) leda

Postupak:

Najprije skuhaj sirup. Pomiješaj vodu, smeđi šećer i štapiće cimeta i drži na vatri dok ne proključa. Smanji vatru i kuhaj još 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.

Makni s vatre, izvadi cimet i pusti da se sirup ohladi. Pomiješaj sirup, burbon, sok, sok limuna i naranče u velikom vrču. Pusti da se hladi sat vremena pa procijedi u posudu za punč.

Dodaj sodu i led i sve dobro promiješaj. Nareži tanke kolutove naranče i ubaci ih u punč. Posluži odmah!

Posjeti joomboos.24sata.hr