Evo jednostavnog recepta za ukusan, voćni punč koji će biti hit na svakoj novogodišnjoj proslavi
Punč od jabuke i burbona
Sastojci - za sirup:
- 200 g smeđeg šećera
- 250 ml vode
- 2 štapića cimeta
Sastojci - za punč:
- 100 ml sirupa
- 500 ml burbona
- 1 l hladno prešanog soka od jabuke
- 100 ml limunovog soka
- 100 ml soka od naranče
- 500 ml sode
- 4 čaše (250 ml) leda
Postupak:
Najprije skuhaj sirup. Pomiješaj vodu, smeđi šećer i štapiće cimeta i drži na vatri dok ne proključa. Smanji vatru i kuhaj još 10-ak minuta, uz povremeno miješanje.
Makni s vatre, izvadi cimet i pusti da se sirup ohladi. Pomiješaj sirup, burbon, sok, sok limuna i naranče u velikom vrču. Pusti da se hladi sat vremena pa procijedi u posudu za punč.
Dodaj sodu i led i sve dobro promiješaj. Nareži tanke kolutove naranče i ubaci ih u punč. Posluži odmah!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.