Bez srama 3566 pregleda 06. listopada 2017.

10 činjenica koje dokazuju da svi imamo supermoći

Što bi bilo kada bi se mogao teleportirati, čitati drugima misli? Pročitaj što su brojni znanstvenici otkrili o našem tijelu. Klikni, čitaj i uživaj.

Znanstvenici donose zaključke o ljudskom tijelu gotovo svaki dan, ali nekim činjenicama se ne možemo prestati čuditi. 

Pogledaj koje su to činjenice koja kažu kako naše tijelo ima super moći.  Tko zna, možda smo neki Spidermani ili mutanti, a da toga nismo svjesni.

1. Kiselina u našem želucu je toliko jaka da bi mogla otopiti i žlicu. Ali naravno, samo ćemo vjerovati znanstvenicima, nećemo to pokušavati.

via GIPHY

2. Možemo živjeti bez želuca, 75 % jetre, jednog bubrega, 80  % crijeva, slezene, plućnog krila i bilo kojeg organa u području prepona. To nije najsretniji život, ali je moguće živjeti u takvim uvjetima.

3. Epiderma, odnosno vanjski sloj kože obnavlja se svakih 2 do 4 tjedna. U godini dana izgubimo oko 0, 7 kg nepotrebne kože.

4. Kosti prosječne osobe su u stanju izdržati da na njima stoji čak oko 16 tisuća ljudi. Impresivno, zar ne?

via GIPHY

5. Najjači mišić u našem tijelu je čeljust, odnosno donja čeljust.

via GIPHY

6. Ne bi vjerovali, ali mali prst vam daje mnogo snage u rukama. Ako nemaš samo taj mali prst na ruci, možeš izgubiti oko 50 posto snage u rukama.

via GIPHY

7. Djevojke, pažnja! Kosa može izdržati težinu dva slona.

via GIPHY

8. Naše oči imaju sposobnost spontanog mijenjanja boje. Najčešće, bebe se rode s plavim očima i kada se rodi, melanin u šarenici oka (irisu) nije u potpunosti produciran i potrebno je neko vrijeme da se reproducira. Pigment oka ovisi o veličini zjenice koja se mijenja pod određenim uvjetima poput emocija ili svjetlosti.

via GIPHY

9. Ljudi mogu duže izdržati bez hrane nego bez sna. Bez hrane možemo izdržati tri tjedna, ali ako 11 dana ne spavamo- naše tijelo to ne može izdržati.

10. Tijekom života, proizvodimo toliko sline da bi mogli napuniti 2 bazena. Idešš.

via GIPHY

 

Podijeli s nama u komentarima jesi li znao ili znala za ove super moći?

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

LANSIRAJ SE I TI!

 | Autor:

 

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • kbc74dnr1992

    Ja sam oduvijek htjela letjeti....