Bez srama 39 pregleda 13. prosinca 2016.

6 odluka zbog kojih nikada nećeš požaliti

nova
Thinkstock

Uz pomoć njih tvoja će sreća uvijek biti na maksimalnoj razini

1. Usredotoči se na dobre stvari 

Izbjegavaj jadikovanje. Ono umara ljude oko tebe, ali i tebe samu. Također, s vremenom ćeš shvatiti da se puno lakše usredotočiti na dobre, nego na loše stvari. Kad vam se dogodi nešto loše, probajte učiniti neku dobru stvar za nekoga drugog. To ne mora biti ništa veliko, bitno je drugima izmamiti osmijeh na lice, a vjeruj, i sama ćeš se zbog toga bolje osjećati :)

2. Ne boj se reći 'ne'

Ako ti se zaista ne ide na kavu s nekom dosadnom poznanicom, odbij je. Svijet neće propasti zbog tog tvog poteza, a ostat će ti i više vremena za uživanje u stvarima koje iskreno voliš.

3. Oprosti i zaboravi

Čak i ako te nekadašnja najbolja prijateljica povrijedila kao nitko do sada, oprosti joj i potrudi se zaboraviti. Napravi prvi korak. Druga će osoba to vjerojatno jedva dočekati, a ti ćeš se osjećati genijalno. 

4. Napiši pismo budućoj sebi

Zapiši svoje misli, očekivanja i želje. To će ti biti odlična motivacija da ispuniš svoje ciljeve jer se nećeš željeti razočarati. Također, jednoga dana kad ga neočekivano pronađeš i pročitaš, biti će to genijalna uspomena.

5. Obećaj samoj sebi da ćeš se suočiti s teškim zadatcima

Istina, to je samo po sebi jako teško i nikome se ne da, ali zamisli koliko ćeš biti sretna kad shvatiš da si sve, za što si mislila da će biti teško, već napravila i da te sada čekaju samo lagani zadatci. 

6. Broji do 50 prije nego eksplodiraš

Ponekad se uvalimo u probleme samo zbog svojih preburnih reakcija. Kako bi to izbjegla, prvo razmisli o tome što se dogodilo. Vrijeme koje ćeš "potrošiti" na razmišljanje otvorit će ti novu perspektivu. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?