Bez srama 74 pregleda 18. srpnja 2016.

6 sličnosti: Ove stvari rade i cure i dečki!

Par
Dreamstime

Svi pokušavaju shvatiti zašto se cure i dečki toliko razlikuju, ali rijetki primjećuju stvari koje su im zajedničke...

Ponekad ne možete "pobjeći" podjelama na dvije glavne skupine: mušku i žensko. Često nas se svrstava u neke okvire, navodno karakteristične svakoj od tih skupina. 

Mnogi su ljudi posvetili živote istraživanju razlika između njih, a zanemaruju sličnosti koje ih povezuju. 

Ovih 6 sličnosti ne ovise o podijeli na spol: 

1. Nesigurnost

Zbog manja samopouzdanja, brige oko izgleda, strepnje da nećemo ostvariti svoje planove... Mnogi su razlozi zbog kojih osjećamo nesigrnost, neovisno o tome kojeg smo spola. Svi u sebi nose određene komplekse, koliko god se borili protiv toga...

2. Osjećaji

Iako se dečke često smatra jačim i bezosjećajnijim spolom, a cure velikim emotivkama, istina je da tu nema razlike niti pravila. 

3. Ambicije

Svi imamo svoje želje, planove i ciljeve. Svatko zna što mu je bitno u životu i nastoji to ostvariti te biti uspješan u tome.

4. Suze

Dečki se najčešće trude sakriti svoje suze i stvoriti dojam da nikada ne dopuštaju emocijama da ih ponesu, ali istina je sasvim drugačija. I njih će "pogoditi" neka pjesma, i njih će rastužiti određene životne nedaće, ali i razveseliti brojne situacije. 

5. Podložnost stereotipima

Stereotipi o curama i dečkima poznati su objema stranama i pogađaju ih u podjednakoj mjeri. Obje strane trebale bi se truditi izboriti se protiv njih i živiti po svojim pravilima.

6. Problemi s povjerenjem

Neovisno kojeg ste spola, sasvim ste sigurno barem jednom u životu bili povrijeđeni i to je ostavilo traga na vama. Teže stječete povjerenje u druge i potrebno vam je vrijeme da se opustite. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?