Bez srama 59 pregleda 04. kolovoza 2016.

5 tajni o grudima koje puno toga objašnjavaju

Grudnjak
Dreamstime

Grudi su ogledalo ženstvenosti ali, iako ih podjednako vole i cure i dečki, mnoge stvari o njima ne znamo

One su uvijek u centru pažnje. Dečkima često pobjegne pogled prema njima, a mnoge djevojke bi voljele da su veće (ili u rjeđim slučajevima, manje). Iako su mnogi uvjereni kako znaju sve o njima, donosimo ti pet manje poznatih zanimljivosti o grudima.

1. Osjetljive su
Grudi te mogu boljeti iz mnogih razloga, ali najčešće je to zbog hormona. Osobito su osjetljive u vrijeme menstruacije, a ako se odlučiš na korištenje pilula za kontracepciju moraš znati da će postati još više osjetljice. Osim toga, previše sporta, kofein i nošenje lošeg grudnjaka, još su jedni od mogućih razloga bolnih grudi.

2. S godinama se opuštaju
Iako postoje brojne vježbe za održavanje grudi čvrstima, istina je da će se one s godinama opustiti i na to se gotovo nikako ne može utjecati. 

3. Genetika i kilogrami utječu na njihovu veličinu
Dovoljan je jedan pogled na žene iz tvog obiteljskog stabla i moći ćeš u dobroj mjeri znati kolike će biti tvoje grudi. Osim genetike, na njihovu veličinu utječe i tvoja težina, a nije čudno ni ako se mjenjaju ovisno o trenutnoj kilaži.

4. Grudi nisu jednake 
Mnoge se djevojke prestraše kad shvate da njihove grudi nisu jednake veličine. Nema razloga za brigu jer niti jedne grudi nisu savršeno simetrične. 

5. Bradavice mogu biti različite boje i veličine
Velike, male, svijetle ili tamne. Sve je to normalno. Neke djevojke imaju obrnute bradavice koje su uvučene u kožu. Ne postoji pravilo kakve bi trebale biti i sve je normalno! :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?