Bez srama 302 pregleda 14. studenoga 2016.

Anoreksija je bila moj pakao, jedva sam ostala živa

Indie

Imala je samo 14 godina kad se suočila s teškim poremećajem u prehrani te gotovo preko noći završila u bolničkom krevetu boreći se za život

U osjetljivom tinejdžerskom razdoblju mnoge cure nisu zadovoljne svojim izgledom te pod svaku cijenu nastoje izgubiti pokoji kilogram. Iako često nisu svjesne do kojih posljedica to može dovesti.

Anoreksija i bulimija najčešći su poremećaji u prehrani. Riječ je o teškim psihološkim stanjima u kojima izgubimo kontrolu nad sobom i gubljenje tek nekoliko kilograma pretvori se u maraton koji nerijetko završi i smrću. 

O iskustvu s anoreksijom, progovorila je i India Edmonds (17), koja je na svom Youtube kanalu postavila video u kojem govori o borbi na koju nije bila spremna. Video je u godinu dana prikupio 6 i pol milijuna pregleda. 

- Ovu bolest nikom ne bi poželila, a da mogu vratiti vrijeme i sve promijeniti - to bi i učinila - napisala je Indie u svom videu.

Sve je počelo željom da izgubi nekoliko kilograma kako bi dobro izgledala u bikiniju, ali stvari su se vrlo brzo zakomplicirale. Brzo je gubila na kilaži, počela je redovito vježbati i pazila je na svaku kaloriju koju unosi u sebe. U jednom trenu spala je na svega 38 kilograma i završila u bolnici. Više nije mogla hodati bez pomoći drugih ljudi.

Iako se činilo da će dobiti borbu s anoreksijom, bolest se uskoro vratila, a borba je postala još teža.

Danas se trudi vratiti normalnom životu iako je još uvijek ponekad progone demoni u njezinoj glavi. Kako kaže, bez potpore obitelji, prijatelja i dečka nikada ne bi uspjela i danas vjerojatno ne bi bila među živima.

Tvoja reakcija?