Bez srama 588 pregleda 25. rujna 2016.

Bez tuče i svađanja: 5 načina kako riješiti problem s bratom i sestrom

Sestre
Dreamstime

Poštuj njenu privatnost i pokušaj postići dogovor oko posuđivanja stvari

Obitelj ne možemo birati. Vjerovala ti to ili ne, imati braću i sestre je veliko bogatstvo. Iako te ponekad dovode do ludila jer te cinkaju starcima i dovode te u nevolju, možeš ih pretvoriti u svoje saveznike. Kako? Sprijatelji se s njima.

1.  Nemoj se brzo uvrijediti

Braća i sestre se zezaju, to je normalno. Ako se vrlo često svađaš s njima zbog toga što te zadirkuju, nemoj se ljutiti na svaku njihovu riječ. Ali, upozori ih i na to da oni ne budu male svađalice te da se ne uvrijede na svaku tvoju zezanciju.

2. Poslušaj njihove probleme

Zadobij njihovo povjerenje tako što ćeš ih pitati za njihove probleme. Ako ti se povjere, ponašaj se kao s prijateljičinom tajnom: nikom ni riječi. Pričaj s njima o svojim problemima i vidjet ćeš da je poprilično dobro imati brata ili sestru pri ruci.

3. Dogovorite se oko posuđivanja stvari

Ako te izluđuje činjenica da sestra posuđuje tvoju robu bez pitanja, dogovorite pravila. Nek planira što će obući i nek te pita unaprijed. Tako ćete spriječiti daljnje "kefanje" oko robe i ostalih tvojih stvari, ne samo odjeće.

4. Poštuj njenu privatnost

Ako dijelite sobu, sa sekom provodiš jako puno vremena. Normalno je da vam treba malo vremena za sebe, a to je teško postići. Sigurno ćete naći vremena za sebe i izvan sobe ako bi njoj dali malo mjesta. Ona će vam biti zahvalna i to će uzeti u obzir drugi put kad ćete nju žicati da se izgubi iz sobe na par sati. Također, ako ne želi podijeliti nešto s vama, nemojte navaljivati. Reći će vam kad bude spremna.

5. Suprotstavi se pristojno

Ne daj se zezati i ponekad pokaži zube, ali nemoj biti bezobrazna. Ako ti sestra stalno naređuje ili te podcjenjuje daj joj do znanja kako se zbog tog osjećaš. Reci joj da se pokuša staviti u tvoju poziciju i vidjeti kako se osjeća kad je netko zao prema njoj. Sigurni smo da će razumjeti. Ako ćeš se svađati i biti bezobrazna, nećeš ništa dobiti. P.S. Ovo vrijedi i za frendove!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?