Bez srama 164 pregleda 18. ožujka 2018.

Budi prirodna: 5 razloga zašto trebaš odmoriti od šminke

marijazezelj@instagram

Donosimo ti pet razloga zašto trebaš odmoriti od šminkanja.

Šminka je savršena i jako dobar saveznik onih dana kad ti koža nije baš u najboljem izdanju, pa zahvaljujući korektoru i nekoliko kapljica pudera možeš izgledati odlično. Ipak, u zadnjih se nekoliko godina šminka popela na totalno drugi level. Odjednom svi znaju konturirati, svatko koristi sto i jedan puder, sjenilo, a imamo osjećaš da za korištenje četkica i kistova trebaš imati položen fakultet. 

via GIPHY

No, prečesto korištenje šminke nije najzdravije za kožu, a i sjeti se da svi nekako više vole prirodni izgled. Donosimo ti pet razloga zašto trebaš odmoriti od šminke.

 | Autor:

1. Tvoje lice, odnosno tvoja koža treba odmoriti od šminke. Kada imaš predugo i prečesto šminku na licu, tvoje su pore cijelo vrijeme zatvorene. Minimalno bi osam sati tvoja koža trebala provesti dišući. Omogući joj to. 

2. Ne, nisi najružnija osoba na svijetu. Čak ni pred svojim dečkom. Kada se nekom sviđaš, sviđaš mu se. Sigurno prištić na licu to neće promijeniti. 

 | Autor:

3. Stvaraš naviku. Što si duže vremena bez šminke, naviknut ćeš se na taj odličan osjećaj i nećeš cijelo vrijeme promatrati jel ti se razmazala maskara ili preslikao tuš za oči. 

4. Minimalni make up. Ako ti je jako teško na samom početku, smanji količinu šminke na korektor, maskaru i labelo za usne. 

 | Autor:

5. Tvoje samopouzdanje raste. Koliko god ovo otrcano zvučalo, bez šminke boostaš svoje samopouzdanje jer će te svi vidjeti prirodnu, onakva kakva zapravo jesi. 

Ekipa došao je i taj dan, pomozite izabrati novi logo serije Isti san!  

 


Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • kbc74dnr1992

    volim se šminkati, ali nekad mi se neda. super članak
  • Avatar Melliii

    Melliii

    Sminkam se samo za skolu i ful prirodno. Najljepse je kad nemas sminku onda mozes i zaspati na kaucu bez da se brines hoce li te stara zadavit jer si na jastuku ostavila sminku 🤩