Bez srama 2044 pregleda 24. srpnja 2017.

Digni nos 'iz moba': 3 super razloga za bavljenje sportom

JoomBoos, Pixell, Canva

Nina trenira kickboxing, i objasnila je koliko njoj trening pomaže - ali kako se i ti možeš natjerati da počneš

Nije potrebno profesionalno se baviti sportom, imati medalje i pehare, ali bitno je trenirati. Više od pola djece u razredu ne bavi se sportom.  Odrasli se čude kako tjelesni više nije najlakši predmet dok im se djeca čude kako može biti najlakši ako je nekima jedva 2-3. Sportom se treba baviti i moramo biti sportski aktivni. Ne možemo se požaliti da nas bole leđa ili da teško hodamo jer nemamo 60 godina, mladi se moraju baviti sportom. Poslušajte ova 3 razloga zašto.

Prvi razlog je jer se kalorije troše treniranjem. Ne, ne mislim da ćemo smršaviti 3 kile ako treniramo, nešto skroz drugo. Znamo svi onaj osjećaj popodne kad poželiš neko slatko, pojedeš cijelu čokoladu i onda se osjećaš glupo. Ako ti je ubrzo nakon toga trening, znaš da će kalorije izgorjeti i ta čokolada neće ti povećavati broj na vagi i osjećat ćeš se zdravo. 

Drugi razlog je zato što bilo kakva vježba, bar pola sata na dan povećava kondiciju. Jer nije normalno da ne možemo otrčati 6 minuta u komadu ili da na izletu svi mole da idemo kući i da autobus dođe po nas jer ne mogu više hodati. A prošlo je dvadeset minuta otkad smo krenuli hodati.

Treći razlog je… Jednostavno budite lukavi. Ako treniraš nešto sigurno ćeš biti bolji na tjelesnom nego kad ne treniraš što znači da ćeš imati bolje ocjene što znači da će ti zaključiti veću ocjenu što znači da ćeš imati veći prosjek. Vrlo jednostavna jednadžba. Dobro je za tvoj školski uspjeh i dobro je za tvoje tijelo i psihu. 

Za sve lijene koji će uvijek naći ispriku za ne trenirati evo neki načini kako se baviti sportom bez da se upisuješ u neki klub. Trčanje je super stvar, oko kvarta, po Marjanu ili uz Jarun . Nije bitno gdje jer možeš trčati gdje hoćeš i kad hoćeš. Možeš i voziti bicikl, ako ti je draže, no zapamti, ništa nećeš dobiti ostaneš li sjediti u fotelji.

 

Ovo je odličan primjer JoomBoos novinara! Ako i ti želiš pisati novosti, kvizove i druge tematske članke za JoomBoos, KLIKNI OVDJE :)

 

 

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?