Bez srama 2184 pregleda 29. ožujka 2018.

Djevica sam: Trebam li ići ginekologu?

Pixabay

Curama je odlazak ginekologu sasvim normalna stvar, ali trebaš li ići ako nikad nisi spavala s dečkom? Misliš da je odlazak ginekologu neugodan i sramotan, ali ne mora biti tako. GInekološki pregledi su uobičajena stvar.

Trebam li stvarno ići ako sam još uvijek djevica?

Cure uglavnom vežu odlazak giniću uz seks, ali stvar je zapravo u održavanju zdravlja tamo dolje. Stručnjaci kažu da bi najbolje bili otići ginekologu prvi put između 13. i 15. godine.

Stvarno?

Kada si u pubertetu, tvoj ginekolog može držati pod kontrolom da se sve razvija kako spada. Između ostalog, ginekolog će ti najbolje odgovoriti na pitanja koja te zanimaju u vezi puberteta, seksa i tvog tijela općenito. Ako ni ne planiraš spavati s dečkom u skoroj budućnosti, bolje je znati stvari unaprijed.

via GIPHY

Uff... Onda već kasnim. Je l' sve u redu?

Nema potrebe za panikom. Bitno je da sada razmišljaš o odlasku ginekologu.

Još uvijek ne spavam ni sa kim. Da odem giniću?

Ako misliš da trebaš otići, odi. Preporuča se odlazak ginekologu nakon bilo kojeg tipa seksualnog odnosa.

via GIPHY

Postoje li razlozi koji nisu vezani uz seks?

Ako vidiš neke promjene tamo dolje koje nisu uobičajene, vrijeme je da nazoveš ginekologa. Promjene u menstrualnom ciklusu kao nedostatak menstruacije ili preduge menstruacije su već jedan d razloga. 

Što ako mi starci ne daju da idem ginekologu?

Budi iskrena sa starcima. Reci im da je to najbolje za tvoje zdravlje i da želiš biti sigurna da je sve u redu. Ako se još uvijek ne slažu, razgovaraj sa svojim doktorom ili nekim drugim članovima obitelji koji bi te mogli odvesti. 

 

Jesi li već bila kod ginekologa?

 

Samo za najhrabrije: Nebeski bazen sa staklenim dnom

Koliko se dobro sjećaš scena iz serije Isti san?

Gdje bi zapravo trebao živjeti?

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za tebe, pripremili hrpu iznenađenja. Možeš odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamopetraaU petak na kioscima potraži i super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi.  

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    Meni je prvi put kod ginekologa bilo UZAS 😫😫😫