Bez srama 1387 pregleda 26. studenoga 2016.

Evo kako možeš provjeriti je li ona zbilja tvoja najbolja frendica?

bff
Dreamstime

Čujete se deset puta na dan, lajkate si svaku sliku i statuse, posuđujete si odjeću i stalno si dajete komplimente... No čini li to sve pravo prijateljstvo?

U osnovnoj i srednjoj školi kroz tvoj će život proći puno ljudi. Tu sklapaš poznanstva koja se poslije razviju (ili ne) u prijateljstva, neka te razočaraju, neka te oduševe. Prijatelji su oni koji su uvijek uz tebe, pa čak i onda kad nisi u pravu. No možemo li biti sigurni da nas nikad neće izdati?

Prava prijateljica je uvijek iskrena. Reći će ti ako ti haljina ne stoji dobro ili ako ti frizura taj dan baš i nije najbolja. Neće te obasipati komplimentima samo zato da se ne naljutiš ili zato što nešto treba od tebe. “Prijatelje” koji se s tobom druže iz interesa probaj maknuti iz svog života. Isto tako, priljepak-prijateljice mogu biti neugodne. Uvijek je s tobom, čak i kad ideš na dejt s dečkom iz susjednog razreda, ako joj slučajno odmah ne odgovoriš na poruku, naljuti se ili se rasplače kad na “fejsu” vidi da si vani s nekim drugim prijateljima.

Ako ti je stalo do nje i ne želiš je izgubiti, probaj joj objasniti da ti treba malo prostora i da, ako ponekad izađete i s drugim frendicama, ne znači da ti nije stalo. Prava frendica poslušat će tvoje probleme i probat će ti dati najbolji savjet. Ako ona, nakon što joj se požališ da te dečko ostavio, počne pričati o svom ljubavnom životu, a da te ne utješi i ne da ti savjet, onda odmah znaš da joj nije stalo do tebe. Iskrena frendica nikad se neće zaljubiti u tvog dečka, neće te kopirati, ali ni tračati. Postoje i djevojke za koje, čim nađu dečka, ne postoji ništa drugo osim NJEGA. Odbija tvoje pozive za kavu i nađete se samo kad je on s dečkima na nogometu. Koliko god to boljelo, takva prijateljstva neće potrajati. Osvrni se i druži s onima koji te zaista cijene.

Prijateljica - rival. Velika opasnost

Prijateljica koja uvijek pokušava nadmašiti tvoja postignuća malo je naporna. S druge strane, ako se obje vole natjecati u sportovima i zajedno prihvaćaju određenu razinu natjecateljskog duha, tad je to OK.

Prava frendica te zna oraspoložiti

Kad si bezvoljna i tužna te kad bi se najradije zavukla pod poplun i tamo ostala danima, na red dolazi ONA. Frendica zabavljačica uz koju i najveći problem izgleda kao mačji kašalj. Takva frendica nikad neće dopustiti da potoneš. 

Jesi li ikad pomislila da te frendica ogovara? pazi se tračerica

Dogodi li ti se ikad da kažeš frendici nešto u povjerenju, ali nisi sigurna da će to zadržati samo za sebe? Ako doznaš da te ogovarala, trebat ćeš s njom ozbiljno porazgovarati. Ako ni to ne upali, možda ćeš samo trebati biti pažljivija prije nego što podijeliš tajnu s njom. Kod prekida ovakvih prijateljstava bitno je da budeš snažna i procijeniš ima li smisla njego - vati i dalje taj odnos.

Ona voli tulumariti, a ti stalno 'visiš' u knjižnici

Svaki prijatelj predstavlja jedan dio nas. Stoga je u životu bitno imati prijateljicu koja ni po čemu nije slična nama samima. Takva prijateljstva će te obogatiti više nego što možeš zamisliti. Nema veze ako vam se karakteri razlikuju, ako uvijek imate teme za razgovore, iskrene ste jedna prema drugoj, poštujete se i jednostavno ne može proći dan da se ne čujete.

Teško je naći pravog prijatelja, ali kad ga nađete budite sigurni da je za cijeli život

Iako na “fejsu“ možda imate 600 prijatelja, u stvarnosti ćete samo s desetak izaći i popiti kavu. Tijekom života mnogi će ljudi proći kroz vaš život, ali nekolicina će tu ostati zauvijek, a to su pravi i iskreni prijate - lji koji će vas u svemu podržavati. Njihova osnovna karakterna crta je da vas nikad ne osuđuju i da vas u svim vašim pothvatima apsolutno podržavaju.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?

Komentar/a

  • una11

    Ona je moja najbolja i jedina prijateljica.Objašnjenje vrlo jednostavno.Kada započn rečenicu,znam nastavi,tako i ona mene doživljava.