Bez srama 10 pregleda 21. listopada 2016.

Hrvati pokazali veliko srce: Mala Luce dobila novi dom!

Lucija
Nova TV

Prije tjedan dana reportaža o Luciji i njenoj mami koje jedva preživljavaju pokrenula je Hrvatsku i dogodilo se nemoguće

Nakon što se redakciji Provjerenog javila teta iz igraonice kojoj je Lucija došla bez čarapica unatoč hladnoći te ispričala njenu priču, prilog u prošlotjednoj emisiji izazvao je lavinu reakcija i direktne donacije za pomoć Luciji i njenoj mami Mariji. Rezultat u svega tjedan dana gotovo je nevjerojatan – stan i uvjeti za život kakve zaslužuju.

Nakon prošlogodišnje obnove kuće Milana i tate Matije, ovo je još jedna priča s toplim završetkom i dokaz da i Hrvati imaju veliko srce. 

Lucijin novi stol | Autor: Official Official

- Niti tjedan dana nakon priloga u Provjerenom prikupljeno je dovoljno novca da se Luciji i mami kupi stan, riješi njihov glavni problem i zbog toga sam zaista presretna. Divno je kada poslom koji radimo možemo biti pokretač promjena i uz pomoć dobrih ljudi nekome život promijeniti iz temelja. Malo me žalosti što je za takve promjene gotovo uvijek potrebna pozornost TV kamera jer priča poput Lucijine gotovo sigurno možemo pronaći u svakom mjestu i gradu u Hrvatskoj. Ali, vjerujem da će se i to s vremenom promijeniti - izjavila je Maja Medaković, autorica priče sa sretnim završetkom.

- Luce i ja smo se dogovorile da ćemo sve igrače i odjeću što bude viška, podijeliti onima koji nemaju baš kao i mi - rekla je Lucina mama, i potvrdila kako upravo oni koji najmanje imaju, najčešće i najlakše daruju.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?