Bez srama 408 pregleda 23. studenoga 2016.

Kako da vaše prijateljstvo preraste u ljubav?

Ljubavni par
Dreamstime

Ponekad u muško-ženskim prijateljstvima postoje snažni osjećaji koje se često bojimo priznati...

Muško ženska prijateljstva nisu nemoguća stvar. Prijatelji suprotnog spola ti mogu biti odlični modni i ljubavni savjetnici, ali i neopisiva podrška. Oni nam daju pogled iz "drugog ugla" i njihovi savjeti imaju posebnu vrijednost.

Ipak, ponekad se iz takvih prijateljstava rode simpatije koje se bojimo priznati drugoj strani, ali i samima sebi. Isključivo iz straha zbog gubitka jedne od najbitnijih osoba u našem životu.

Ako su se i tvoji leptirići probudili, a ne znaš kako mu to dati do znanja, čitaj dalje i saznaj kako da se iz vašeg prijateljstva rodi prava ljubav...

PRIJATELJ IZ DJETINJSTVA

Znate se još od najranije dobi, dok ste vrijeme provodili igrajući se u pijesku. Prošli ste sve faze zajedno, od one zadirkivanja do one najboljih prijatelja, a sad su se u tebi počele javljati i simpatije prema njemu.

Upravo bi on mogao postati tvoja prva prava ljubav, ali za to moraš skupiti hrabrost i priznati mu svoje osjećaje. Iako time riskirate prijateljstvo, ako prešutite mogli biste ga vrlo brzo gledati u zagrljaju neke druge.

PRIJATELJ IZ ŠKOLE

Sjedite zajedno i veći dio dana ste jedno pored drugog, a ti svejedno jedva čekaš odmore kako bi ih provela u njegovom društvu? Jasno je, zaljubljena si "preko ušiju".

Najjednostavniji način da mu to daš do znanja je upravo uz pomoć škole! Pronađi vaše zajedničke interese i zajednički uživaj u njima. Ako on, baš kao i ti, obožava tjelesni predloži mu zajedničko trčanje, rolanje ili "odmjeravanje snaga" u tenisu. Vrlo brzo će i sam shvatiti koliko odgovarate jedno drugome...

PRIJATELJ - SLUŠAČ

To je ona osoba koja vam je najveća potpora i rame za plakanje. Poznaje vas bolje od ikog, a svejedno mu se bojite priznati osjećaje? Ako imaš hrabrosti pokazati mu i svoje slabe strane, nema razloga da strahuješ od njegove osude ili napuštanja. Čak i ako ne gaji jednake osjećaje prema tebi i udalji se od tebe, vrlo je vjerojatno da će se s vremenom vaše prijateljstvo vratiti "na stare staze"...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?