Bez srama 80 pregleda 08. veljače 2017.

Kakva avanturistica: Zašto cijeli svijet bruji o jednoj Hrvatici?

Ana Bakran
Facebook/Ana Bakran

Hrabar potez ove djevojke natjerat će vas da i sami počnete razmišljati o nečem sličnom...

Znate li tko je Ana Bakran? Vjerojatno do sad niste znali, ali vrlo brzo ćete je zapamtiti kao djevojku koja se usudila ostvariti svoje, naše, ali i vaše snove.

Naime, ona je jednoga dana jednostavno odlučila od Zagreba do Francuske Polinezije doći autostopom. Iako mnogi nisu vjerovali u uspjeh njenog projekta, na svom gotovo četverogodišnjem putovanju prešla je 70.000 km i posjetila čak 25 zemalja.

“Silovat će te. Ubit će te. Nemaš pojma što radiš. Nemoguće je stopirati preko oceana. Luda si. Tražiš nevolju", sve su to na početku bile uobičajene reakcije njenih poznanika.

Njena priča započinje 2013. godine kada je zatvorila malu marketinšku tvrtku u Hrvatskoj i odlučila se na ovu pustolovinu. Njen cilj bio je - gotovo besplatno doći do Bora Bore! Zvuči nemoguće? Ana se ne bi složila s vama.

“Prvu godinu putovala sam s 18 različitih autostopera, a ostatak vremena stopirala sam sama. Kada sam bila sama ne samo da sam lakše došla do vožnje nego su mi i mještani bili spremniji pomoći” ispričala je. Ako vas je zabrinulo gdje je spavala, i na to ima jednostavan odgovor - u parkovima, hramovima, kućama gostoljubivih mještana i na plažama. Drugim riječima, gdje god je stigla.

Naravno, kako ništa na svijetu nije potpuno besplatno, ni ovo putovanje nije iznimka. naime, putovanje je financirala ušteđevinom, a u trenucima kada bi joj ponestalo novca jednostavno bi se nakratko zaposlila tamo gdje se zatekla. Kako ističe, nikada nije voljela planirati unaprijed pa tako ni sada.

Nije propustila priliku naglasiti kako stopiranje ipak nije uvijek potpuno sigurno te da uvijek treba biti oprezan kada sjedate u nečiji auto. No, pitate se koji joj je idući cilj? Vratiti se u Francusku Polineziju i napisati knjigu o avanturi života, piše LonelyPlanet.

Inače, sve o ovoj avanturi možete saznati na njenoj službenoj web stranici na kojoj je bilježila cijelo putovanje.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?