Bez srama 24 pregleda 13. prosinca 2016.

Kraj polugodišta je sve bliže: 'Skompajte' se s nastavnikom

Nastavnica
Dreamstime

Slušaj na satu i nemoj pričati ružno o ostalim profesorima jer će možda pomisliti da tako pričaš i o njemu

Nitko ne voli ulizice pa tako ni tvoji profesori. Ali, ne škodi biti u dobrim odnosima s tvojim nastavnikom jer će ti koji put možda i progledati kroz prste ako si mu simpatičan. Kraj prvog polugodišta se bliži pa će ti sigurno trebati njegova pomoć u zadnjim odgovoranjima i ispitima. Dobro je imati takvog 'suradnika' jer, hej, u zbornici se svašta priča :) Evo kako to možeš postići bez da mu se ulizuješ:

1. Slušaj na satu

Ako te predmet previše i ne zanima, sjedenje u prvim klupama natjerat će te da slušaš na satu i pozorno zapisuješ. Profesor će cijeniti tvoje zalaganje. P.S. Ne mora to biti baš prva klupa, i druga će biti sasvim u redu :)

2. Aktivno sudjeluj

Ne znamo svi sve, ali ako znaš odgovor na pitanje koje ti je nastavnik postavio - odgovori na njega! Ne srami se javiti, trud se uvijek isplati.

3. Ne tračaj druge profesore

Iako te profa iz geografije izluđuje i liči na pravu Mordanu, ne spominji to ostalim profesorima. Tko zna što će misliti kako pričaš o njima?

4. Ne svađaj se s njim

Pogotovo ako si pravedno dobio jedinicu. To ne znači da se ne trebaš zauzeti za sebe, ali u ovom slučaju i pristojan razgovor i pitanje će biti dovoljno. Oni su ipak profesori a to sa soboom nosi i dozu autoriteta nad tobom.

5. Popričaj s njim izvan sata

Ako ide s vama na izlet, to je odlična prilika da malo bolje upoznaš tu osobu koja vam svaki dan daje ocjene i ispituje vas. I ona je samo čovjek kao i vi. Tko zna, možda imate isti hobi ili volite isti bend :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?