Bez srama 6582 pregleda 13. rujna 2016.

Ljubavna znanost: 8 vrsta poljubaca i njihovo skriveno značenje

poljubac
Dreamstime

Ovisno o odnosnu, mjestu i načinu na koji nekoga ljubimo, ovaj poseban znak privrženosti dobiva svoje značenje

Ljubljenje je najpopularniji način izražavanja prisnosti među parovima, a o njegovoj popularnosti svjedoči i činjenica da ima svoju znanstvenu disciplinu - filematologiju.

Tijekom povijesti mijenjalo se značenje poljupca te su ga Rimljani koristili kao sredstvo pozdravljanja, Egipćani su ga potpuno izbjegavali, a Egipćanima je bio svojevrsni alkotest. Naime, oni u svoje žene ljubili da bi otkrili je li pila medovinu. 
Danas je pak znak prisnosti.

1. FRANCUSKI POLJUBAC
Najpopularnija vrsta poljupca, osobito među ljubavnim parovima. Savu je stekao ponajviše putem filmskog platna na kojem se glavni likovi strastveno ljube na "francuski" način.
Lagano otvrene usne te nježno istraživanje partnerovih usta uz pomoć jezika uz povremenu promjenu tempa, idealan je način pokazivanja ljubavi, ali i strasti.

2. ANĐEOSKI POLJUBAC
Svoj naziv zaslužio je zahvaljujući laganom, gotovo nestvarnom dodirivanju usana koji podsjeća na perje ili dodir samog anđela. Njime otkrivate svoje nježne osjećaje, a svakom će uljepšat i najtmurniji dan.

3. POLJUBAC U VRAT
U području vrata nalaze se mnogi osjetilni živčani završetci pa je to jedan od najosjetljivih dijelova tijela. Nije bitno je li poljubac nježan ili strastven, probudit će jake osjećaje kod osobe koju ljubiš. Ipak, pripazi da se ne zaneseš jer masnice kao posljedica strastvenog ugriza na vratu nisu niti malo lijep prizor.

4. POLJUBAV U ČELO
Ovaj poljubac otkriva duboke osjećaje i povezanost, te čak i veliku ljubav između dvoje ljudi. Riječ je o jako emotivnom i nježnom poljupcu.

5. ESKIMSKI POLJUBAC
Pomalo netipičan način ljubljenja, karakterističan za Eskime po kojima je i dobio naziv. Lagano trljanje vrhovima nosa za njih je način na koji se pozdravljaju prijatelji, dok je kod drugih naroda znak bliskosti između partnera ili pak način pokazivanja roditeljske ljubavi prema djeci.

6. POLJUBAC POKRAJ USANA
Na samom početku flerta svi ljudi sanjaju o njemu. Često ga iskorištavaju pod izlikom da su "promašili" obraz i slučajno okrznuli usnice. Nerijetko završi i s pravim poljupcem, a češće ga koriste djevojke.

7. LJUBLJENJE SAMO JEDNE USNICE
Svojim usnama potrebno je obuhvatiti samo jednu partnerovu usnicu, nježno je posisati ili gricnuti. Tijekom ovog poljupca važno je biti nježan kako partneru ne bi nesvjesno nanijeli bol. Odličan je početak romantičnog zavođenja.

8. BRZI POLJUBAC
Koliko god bili u žurbi uvijek trebate imati trenutak da zastanete i poljubite voljenu osobu. Na taj ćeš joj način pokazati koliko ti je stalo do nje i da joj ne možeš odoljeti.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?