Bez srama 17 pregleda 17. ožujka 2017.

Mali Splićanin raznježio cijelu Hrvatsku i svima očitao lekciju o humanosti!

deseti život
Facebook @Deseti Život

Upravo oni najmlađi među nama često su najveći ljudi...

Koliko puta ste barem na trenutak zaboravili vlastite interese i odlučili pomoći nekome kome je pomoć zbilja potrebna? Nažalost, vjerojatno, poput većine, ne baš često. Ili barem ne onoliko često koliko biste to možda željeli. A kada su u pitanju životinje? Sjetite li se ikada zapitati kako je njima?

Upravo su se ta pitanja vrtjela po glavi sedmogodišnjeg Splićanina Fredija. Malog, ali velikog čovjeka.

Naime, u Splitu postoji Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka "Deseti život" koja se brine za napuštene mačke, a iza cijelog  projekta stoji tek 11 volonterki koje se za svoj rad oslanjaju uglavnom na donacije dobrih ljudi. Srećom, takvih još uvijek ima.

No, jedna donacija posebno ih je raznježila, a zahvaljujući društvenim mrežama vijest o ovom prelijepom događaju vrlo brzo se proširila i puno dalje od Splita.  

Evo o čemu je riječ...

- Dječak Fredi je izdvojio svoj đeparac za ničije mace kojima je potrebna pomoć i poslao nam donaciju od 200 kn. Nije zaboravio ni na pse za koje je poslao donaciju udruzi koja skrbi o njima - stoji u opisu fotografije iz koje je vidljiva Fredijeva donacija.

Naime, Fredi je za mace izdvojio 150 kuna te je dodao i maminih 50 kuna, kako je i napisao u poruci koja je stigla s donacijom. Naravno, potpuno očekivano, njegov čin je izazvao "lavinu" oduševljenih reakcija. 

- Postat ćeš veliki čovjek! Bravo roditeljima na odgoju! Malo je takve djece, a još manje roditelja - stoji u jednom od komentara s kojim su se mnogi složili...

Sve što preostaje za reći je jedno veliko - bravo!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?