Bez srama 167 pregleda 22. srpnja 2016.

Nagovaranje na seks nije dokaz ljubavi! Ako mu ne vjeruješ, ostavi ga

Ako dečko curu stalno nagovara na seks, to nije prava ljubav
Dreamstime
Nagovaranje na seks nije dokaz ljubavi! Ako mu ne vjeruješ, ostavi ga Nagovaranje na seks nije dokaz ljubavi! Ako mu ne vjeruješ, ostavi ga

Što napraviti kad dečko želi samo seks, ili što kad vaša najbolja prijateljica "baci oko" baš na vašeg dečka... Postoje rješenja za sve

P: Dečko me nagovorio da spavam s njim i nakon toga sam se užasno osjećala. On bi sad sve to ponovio, ali ne znam kako da mu kažem da ipak nisam spremna. Ne želim ga izgubiti, on je takvih iskustava već imao i kune mi se da će nakon mi nakon drugog ili trećeg puta biti bolje. Ne vjerujem mu i bojim se. Što da radim?

0: Morat ćeš mu reći kako se osjećaš jer tvoja veza s njim nema smisla. Tvoj dečko će ili razumjeti ili prihvatiti da ne želiš više eksperimentirati sa seksualnim odnosima sve dok se budeš osjećala spremnom. No, ako ne pokaže razumijevanje, bilo bi ti bolje da ga ostaviš. Nagovaranje na seks nije dokaz ljubavi. Važno je da se uz njega osjećaš sigurno i voljeno. 

P. Moja najbolje prijateljica se čudno osjeća kad vidi mog dečka. Počne se bezveze smijati, priča neke gluposti, a kad idemo vani obavezno ima kraću minicu od mene. Znam da joj se on sviđa, ali ne želi govoriti o tome. Neki dan mu je poslala SMS koji mi je on pokazao. Zbilja mi je bilo zlo. Predložila mu je da se njih dvoje sami nađu. Kad sam joj to rekla, ona mi je odgovorila da se samo zezala, da je htjela vidjeti njegovu rekaciju. Ne zna, što bih mislila o tome. 

0: Tvoje prijateljica se upucava tvom dečku, čini to posve očito i time ne testira tvoju vezu jer njoj ne može biti ništa ako se ti i dečko volite, nego vaše prijateljstvo. Jer postavlja se pitanje, treba li ti takva prijateljica. S obzirom da na svijetu ima dovoljno dečkiju koji bi se mogli svidjeti tvojoj prijateljici, nema razloga da se tako ponaša prema tvom dečku, a još manje prema tebi. Stoga ti predlažem da prestanete izlaziti utroje, a da ti razmisliš da li bi na njezino mjesto u svome srcu mogla staviti neku drugu, koja se ne bi tako katastrofalno ponašala. Povjerenje je uvijek najvažnije, kako u vezama, tako i u prijateljstvu. Neka ti to bude vodilja u donošenju odluke. 

P: Nisam sigurna želim li biti u vezi sa svojim dečkom. Prije godinu dana kad je naša veza počinjala, on je baš bio prekinuo s bivšom. Tako mi je barem rekao. Ali ja vidim neku skroz drugu situaciju. Oni se često viđaju, druže se, bliski su i meni se čini da se još uvijek vole. Na početku mi to nije smetalo jer dečko i ja smo bili jako zaljubljeni, ali sad mi čini da je sretniji kad meni događaj može prepričati njoj, prije nego meni. 

O: Ono o čemu trebaš razmišljati je kakva je vaša veza. Ako se izgubilo "ono nešto", onda trebaš razmisliti zašto se to izgubilo, zašto on ne voli s tobom razgovarati o onome što mu se događa. Možeš li poduzeti bilo što da se takvo stanje stvari popravi ili ti tvoj dečko jednostavno više "nije napet", a ljubomora na bivšu samo izgovor da prekineš vezu s njim? Ako misliš da je tako, onda se ozbiljno potrudi oko toga da vaša veza bude iznova kakva je nekad bila. Naravno, i on se mora potruditi, ali sve važne promjene počinju od nas. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?