Bez srama 961 pregleda 15. kolovoza 2018.

Nakon svakog obroka trčala sam u WC i povraćala

Pinterest

Ulaskom u pubertet sve se promijenilo u životu ove mlade djevojke.

Cool redakcija donosi potresnu ispovjest mlade tinejdžerice koja je prošla pakao u borbi s bulimijom. Evo njezine ispovjesti. 

Moji problemi s prehranom počeli su u srednjoj školi. Bila sam tipična tinejdžerka povučena u sebe. Bila sam bucmasta, nosila aparatić za zube, po licu imala akne. Nedostatak samopouzdanja pratio me svemu, a posebno kada je u pitanju bila tjelesna težina. Imala sam osjećaj da moej tijelo samo buja. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Bulimija je postala moja ovisnost 

Dane sam uglavnom provodila pred televizijom. Tako sam jednog poslijepodneva gledala emisiju u kojoj su tinejdžerke prepričavale kako se boore s bulimijom. Tada mi je sinulo - to je moje rješenje. Otišla sam u toalet, kleknula pred WC školjku, gurnula prste i počela povraćati. To je bio početak moje bolesti. Nema šanse da uspijete u namjeri da tek, nekoliko šputa ispovraćate hrane i onda tome stanete na kraj. 

Baš poput svake ovisnosti i ova će ubrzo pustati sastavni dio vašeg života. Kroz cijelu srednju školu i dio fakulteta uspjela sam voditi borbu sa svojom bolešću. Znalo je proći po nekoliko tjedana da uopće ne povraćam, no čim bih se osjetila debelom opet bih se vratila povraćanju. 

Kad sam navršila 22 godine, bulimija je potpuno preuzela moj život. Završila sam fakultete i ta me je prekretnica u životu uplašila. Osim toga, u najgorem trenutku me ostavio dečko. Imala sam osjećaj da se cijeli svijet srušio. Počela sam jako gubiti na težini, a nisam to ni primijetila. Na sreću, moji roditelji i prijatelji jesu. Iako ih isprva nisam shvaćala ozbiljno kada su mi govorili da sam premršava, bili su uporni i uspjeli su doprijeti do mene. Kada sam shatila koliko sam kilograma izgubila i kako ih vrlo vjerojatno više niakd neću vratiti, uhvatila me panika. 

Napokon imam kontrolu nad bolešću

Shvatila sam da moram početi jesti, ako mislim živjeti. I polako, korak po korak, počela sam u svoj život unosit male obroke. Pomoću psihologa, roditelja i dečka koji mi je danas zaručnik, uspjela sam svoje tijelo dovesti u red. Moja borba s bolešću traje i danas, no sada imam kontrolu nad njom. Osjećam se kao sam na vrhu svijeta! 

 | Autor: Pinterest Pinterest

 

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA.   | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    A jadnaa :(