Bez srama 46 pregleda 20. listopada 2016.

Nesretni tinejdžer otkrio koliko teško živi i rasplakao cijelu regiju

školski rad
Facebook

Školski zadatak jednog srednjoškolca otkrio je tajnu s kojom se njegova obitelj svakodnevno bori...

Hrabrost, tuga i prije svega nesretna sudbina. Sve to obilježilo je život učenika jedne srpske srednje Ugostiteljske škole. O svemu tome je progovorio u svojoj školskoj zadaćnici kojom je rasplakao sve koji su ga pročitali, a dosad su ga prenijeli gotovo svi susjedni mediji. 

U nastavku vam ga donosimo u cijelosti: 

'Ponekad mi dođe da naglas zaplačem kad pogledam kakvo je stanje u našoj državi. Svakoga dana se nadam da će jednom biti bolje. Budim se, sanjao sam još jedan u nizu neostvarenih snova. Sanjam kako je frižider pun namirnica koje nama osiguravaju život. Svi smo složni i na okupu. Majka i otac užurbano kreću na posao, vodeći računa da ne zakasne ni minutu. Trzam se iz tog sna i shvaćam da kasnim na doručak, a za doručak bukvalno ništa. Otac nezaposlen sjedi u fotelji i sluša laži i bljuvotine takozvanih političara koji su kupili diplome. Svakog dana pričaju nove laži koje ljudima ispiraju mozak.

Brat, diplomirani fizioterapeut, konobari u nekom starom restoranu. Ljudi nemaju ni za kruh dok se oni bahate. Majka je jedina koja nas održava u životu, pravi je stup obitelji.Takva je država da sa diplomom nekog fakulteta možeš samo obrisati prašinu. Uopće nema posla jer su sva radna mesta popunjena preko veze, dovoljno je samo da odneseš novac i bocu nekog skupocjenog pića i već si od ponedeljka na radnom mestu.

Djevojčice se ugledaju na sponzoruše i starlete, a dječaci na kriminalce. Sve je više i više nekulturnih i bezobraznih ljudi, naravno i neobrazovanih. Kad bih sutra pao na ulici, nitko ne bi prišao da mi pomogne, samo bi me preskočili. Obrazovne ustanove nalikuju na estradu, goli trbusi, kratke suknje, pirsinzi, samo im još mikrofon fali.

U mojoj kući ne može ni dan proći bez svađe ili rasprave. Posuđujemo novac da vratimo onaj već posuđeni i tako u nedogled.
A ja… ja stojim po strani i promatram.

Shvaćam da bukvalno ne mogu ništa učiniti, nemoćan sam i mali. Nitko me ne želi saslušati…
Pored svega i dalje ostajem pozitivac, mladi buntovnik koji vjeruje u bolje sutra.'

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?