Bez srama 156 pregleda 29. studenoga 2016.

Netko ti se povjerio, a ti ne znaš čuvati tajnu? Evo kako!

Tajna
Dreamstime

Postoji razlika između dobre i loše tajne, a na tebi je da naučiš koja je to

Priznajmo, svi volimo znati ono što drugi ne znaju. Tajne su dio naše svakodnevnice. Problemi nastaju kad te tajne postane teško čuvati.

Kad nam netko kaže nešto u povjerenju, to znači da nam dovoljno vjeruju kako se to što nam kažu neće širiti dalje. Kad se to proširi dalje, povjerenje je izgubljeno.

Kako piše portal Being a Girl, dio odrastanja je i znati kada otkrivanje tajne znači da smo cinkeri od toga kada otkrivanje tajne (primjerice ako je nečije zdravlje ugroženo) znači da smo dobri prijatelji.

Postoji razlika između dobre i loše tajne. Dobra tajna ne šteti nikome. Ako spremate frendici zabavu iznenađenja, to je primjer dobre tajne. Loša tajna može se ticati člana obitelji ili prijatelja koji je u nevolji. Bilo da se radi o tome da je frendica upala u loše društvo ili ti se povjerila kako ima bulimiju, te tajne nipošto se ne smiju čuvati jer u suprotnom tvoja frendica može nastradati.

Što kad ipak otkriješ tajnu koju nisi smio? Ispričaj se. Nemoj se opravdavati. Kriv/a si i znaš to. Nemoj se svađati čak i ako frendica malo izgubi živce. prihvati krivicu i nauči iz ovog iskustva kako ne bi ovo ponovila.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?