Bez srama 638 pregleda 24. studenoga 2016.

Ne znaš kako mu reći da ti se sviđa? Spasi se sa smajlićem!

smile
Thinkstock
Ne znaš kako mu reći da ti se sviđa? Spasi se sa smajlićem! Ne znaš kako mu reći da ti se sviđa? Spasi se sa smajlićem!

Toliki su hit da Amerikanci pišu peticije da se naprave emoji pravog američkog hot doga...

Došli su iz Japana i imaju 16 godina. Zovu se emoji, emoticoni, stickeri... Ti ih vjerojatno znaš kao smajliće i koristiš ih svaki dan kad se dopusuješ s frendovima na Facebooku ili flertaš sa simpatijom na WhatsAppu ili Viberu.

A znaš li kako su nastali? Osmislili su ih tehnofrikovi Japanci upravo kako bi tebi i tvojim frendovima olakšali virtualno dopisivanje. Prvo su se koristili samo smajlići, i to tako da su se crtali znakovima s tipkovnice. no kako se tehnologija razvijala, danas možeš nekome reći da ti se sviđa ili da ti ide na živce upravo grimasom koju bi napravio da uživo razgovaraš s njome. Osim toga, emoji te nikada ne može dovesti u neugodnu situaciju kao autocorrect koji se često upali na tvom pametnom telefonu. 

smile2 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Kad nekome šalješ emoji, znaš točno što mu želiš poručiti, bilo da mu šalješ sliku ovčice ili nogometne lopte. Ako si sramežljiv/a, možda će ti emojijem biti lakše reći simpi da ti se već dugo sviđa. Amerikanci čak pišu peticije da se izradi emoji američkog hot doga. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?