Bez srama 1638 pregleda 27. siječnja 2018.

'Nije stvar u tebi': 6 ljubavnih problema koji muče milenijalce

Ivan Mastin

Pronaći dečka ili curu uvijek je izazovno, ali izgleda da milenijce jako muče problemi u vezi

Ako se usporediš s prijašnjim generacijama, složit ćeš se da se milenijci malo drugačije nose s ljubavnim problemima. Danas su popularne dating aplikacije, naučeni smo imati stvari na raspolaganju brzo i odmah. Imamo puno opcija, pa je možda i to jedan od razloga zašto milenijci imaju poteškoće obvezati se u vezi. 

Otkrivamo ti 6 problema u vezama koje pacijenti u 20-im i 30-im otkrivaju svojim terapeutima:

1. "Postoji li netko bolji za mene?"

via GIPHY

Ako stalno tražiš nešto bolje, uvijek ćeš misliti da je drugdje. Samo zato što živiš okružen hrpom informacija i opcija, ne znači da ih sve trebaš i isprobati. Radije se pobrini da si ti dobar partner/ica, umjesto da tražiš greške u drugima. Terapeuti kažu da ako se više koncentriraš na sebe, bit ćeš manje anksiozna. 

2. "Koja je svrha braka?"

via GIPHY

U 20-ima većina milenijca od braka važnijim vidi obrazovanje, karijeru, putovanja i životna iskustva. Jednom kada postani "svoji ljudi" pronađu i partnera. Ali, sve češće se ne vjenčaju, dulje čekaju na brak jer ne vide svrhu u svoj proceduri i certifikatima.

3."Što znači ova poruka moje simpatije?"

via GIPHY

Ok, vjerojatno se više dopisuješ sa svojom simpatijom nego što razgovarate uživo. U jednu ruku to je super jer ste si brzo na raspolaganju. S druge strane fakat se trebate normalno družiti. Kao i ti, ostali milenijci pokušavaju dešifrirati poruke svojih simpatija i otkriti što su htjeli reći. Često se dođe i do skroz krivih zaključaka.

4. "Zašto nemam nikoga?"

via GIPHY

Prijatelji su ti u dugim vezama, neki se i žene, a ti si još solo? Ma da je postalo normalno da se kasnije ulazi u brak, single milenijce i dalje muči što ne mogu pronaći vezu ili za nju nisu spremni.

5. "Ne želim biti vezana za partnera zbog novca"

via GIPHY

Novac često znači i više moći, pa time i nezdrav odnos jer jedan partner misli da zbog toga ima više kontrole. Ljudi se ne vole osjećati kontrolirano ili osuđeno. Zajednički račun u banci znao se pokazati kao dobro rješenje. A i uvijek možeš dogovoriti s partnerom što vam najviše paše.

6. "Spremna sam za novo razdoblje, a partner/ica nije"

via GIPHY

Znaš ono kad si skroz spreman na idući korak, ali dečko ili cura su ti "zapeli" u fazi igranja igrica ili jednostavno ništa ne rade sa sobom? E da, nisi jedini. Terapeuti se s ovim problemom često susreću. Ponekad je bolje prekinuti takvu vezu nego čekati da se netko promjeni, pogotovo ako ne vidiš da išta ide nabolje.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima
 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell
MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)
 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • gordana20

    Super, glavno da ljudske rase još bu! Jedino što će se oni čuditi kak smo mi, gado i glupo izgledali!!
  • leoni98

    hahha koga briga koja je svrha braka :P