Bez srama 19 pregleda 04. rujna 2016.

Oni znaju tajnu: 'Ukradi' navike sretnih ljubavnih parova

Ljubavni par
Dreamstime

Imaju svoje male tajne, pokazuju nježnosti u javnosti i nisu baš uvijek iskreni...

Najsretniji parovi nisu samo oni koji su imali sreću pronaći "savršenu osobu" za sebe. Osim zaljubljenosti postoje brojne druge stvari koje utječu na uspješnost i budućnost tvoje romanse. 

Postoje navike koje su zajedničke svim sretnim parovima, a mi vam ih otkrivamo u nastavku:

1. Ne boje se svađe

Izbjegavanje sukoba ili pokušavanje njihovog prisilnog rješavanja moglo bi samo pogoršati situaciju. Sretni parovi ne boje se razmirica koje se mogu pojaviti s vremena na vrijeme, a njihova je tajna u tome da ih rješavaju tek idućeg dana. Potpuno "hladne glave". Ne glume da problemi ne postoje, ne ignoriraju svoje partnere i jako puno razgovaraju.

2. Imaju bliske prijatelje

Sretni parovi nikada ne zanemaruju prijateljstva zbog ljubavne veze. Brojna istraživanja su pokazala da izlasci s prijateljima osnažuju ljubavnu vezu i bliskost među partnerima. Ljudi koji su okruženi brojnim prijateljima puno su zadovoljniji svojim vezama nego oni koji su potpuno fokusirani samo na partnera.

3. Nisu baš uvijek iskreni

Možda ovo na prvi pogled zvuči kao potpuno pogrešno i istina je kako je iskrenost ključ uspjeha. Ipak, bezobrazna i brutalna iskrenost može samo naštetiti ljubavnoj vezi. Kada je riječ o delikatnim situacijama i stvarima, onima koji bi mogli povrijediti partnerove osjećaje, potrebno je pronaći prave riječi i prezentirati ih na najbezbolniji mogući način. To ne znači da ćete mu lagati, ali umjesto "Grozno ti stoji ta košulja. Izgledaš kao klaun." upotrijebi "Prezgodan si mi u onoj plavoj košulji...". Rezultat će biti isti, ali nećeš povrijedtii partnera.

4. Ne srame se javno pokazati osjećaje

To naravno ne znači da ćete svojim ponašanjem izazivati neugodu kod drugih ljudi. Ipak poneki nježni zagrljaj ili pak držanje za ruku nikome neće naštetiti, a vi ćete time samo produbiti svoju bliskost.

5. Pamte dobre stvari

Umjesto da se fokusirate na međusobne pogreške i nedostatke te tako uništite vezu, orijentirajte se na one pozitivne stvari. Tako ćete nesvjesno pokrenuti "lavinu" lijepih gesti i stalno nastojati razveseliti prtnera jer i on isto radi za vas.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?