Bez srama 2525 pregleda 18. ožujka 2023.

Opa... Ovih 7 stvari može uništiti vašu ljubavnu kemiju

canva

Ako ste zapeli i ne osjećate kemiju s partnerom, vrijeme je da istražite što se događa i kako vratiti kemiju. Ako ne možete ponovno zapaliti iskru, možda je vrijeme da prekinete, prije nego je kasno

1. Nedostatak emocionalne intimnosti

Bez mogućnosti da s partnerom razgovarate o svojim osjećajima i da podijelite svoje ranjivosti, kemija neće trajati dugo. Vaša romantična veza trebala bi biti siguran prostor za vas da partneru otkrijete sebe i izrazite svoje želje i potrebe. Dajte sve od sebe da koristite jezik "ja" i razgovarajte o svom iskustvu umjesto da ističete partnerovo ponašanje, piše portal Your Tango.

2. Pogrešan mentalitet

Dok mnoge pali ono što vide, namirišu ili čuju, vaša najjača erogena zona je ona između ušiju. Obratite pažnju na to kako razmišljate o svom partneru. Prisjetite se kako je bilo na početku kad je kemija bila velika i u mislima proživite ta strastvena iskustva. 

3. Ako zapnete u kolotečini...

Rutina može biti smrt strasti. Između posla, redovitih obaveza i svih ostalih stresova svakodnevnog života, možete se lakše opustiti ispred TV-a dok ne dođe vrijeme da zaspite i sve ponovite sljedeći dan.  Kako vratiti kemiju u vezu? Zakažite aktivnosti kako biste izašli iz kolotečine i ponovno otkrili zabavu jedni s drugima.

via GIPHY

4. Izbjegavanje međusobnih dodira

Parovi se obično manje dodiruju što su dulje zajedno, a to s vremenom može oslabiti kemiju. Redoviti dodiri, bilo da se radi o držanju za ruke, dijeljenju masaže stopala i ljubljenju, aktiviraju oksitocin u mozgu i pomažu stvoriti jaču emocionalnu vezu između vas koja se može preliti u fizičko uzbuđenje.  Dodir dovodi do povezivanja što stvara prostor za više dodira. 

5. Neuspješno pokazivanje poštovanja i zahvalnosti

Kada se nađete kako osuđujete svog partnera, prebacite misli kritike ili osude u misli cijenjenja i zahvalnosti. Kada ste zahvalni, vidjet ćete da se osjećate bolje i da ste raspoloženi za veću povezanost. Izbjegavajte razgovore o poslovima, poslu ili problemima u vezi u spavaćoj sobi. 

6. Nedostatak znatiželje jedno prema drugome

Ako ste izgubili znatiželju o svom partneru, tada stvarate pretpostavke koje mogu dovesti do raznih vrsta pogrešne komunikacije i više sukoba. Kada ste znatiželjni o svom partneru, on će vas više privlačiti i bit ćete mu privlačniji. Eksperimentirajte s novim načinima kako jedno drugom pružiti zadovoljstvo. Na seks gledajte kao na priliku da s vremenom bolje upoznate svog partnera. Ako ostanete znatiželjni u spavaćoj sobi, spriječit ćete da upadnete u kolotečinu. 

via GIPHY

7. Zaboravljanje isprobavanja novih stvari zajedno

Budite otvoreni za nova iskustva i istražite nove načine međusobnog povezivanja. Ako vam se čini da nema kemije između vas dvoje i bojite se da je iskra nestala iz vaše veze, poduzmite nešto kako biste ponovno zapalili romantiku u svom životu. Uvidjet ćete da se vaša ljubav može produbiti i postati istančanija što ste duže zajedno.

Tvoja reakcija?