Bez srama 34 pregleda 15. siječnja 2017.

Ostavio te? Četiri načina da nastaviš dalje sa životom

depresija
Dreamstime

Odbacivanje boli no tjera nas na razmišljanje o sebi. Takve situacije možeš preokrenuti u svoju korist i izaći iz njih kao bolja osoba

Biti neprihvaćen boli, neovisno radi li se o simpi koja te ne šljivi ni pet posto ili novoj popularnoj curi kojoj nisi simpatična.

No, to ne znači da se nikom ne sviđamo ili da nismo bitni. Jednostavno, stvari u životu ne mogu baš uvijek kliknuti.

Iako boli, odbacivanje je nemoguće izbjegavati. ako bi ga stalno izbjegavali, tko zna koliko bi lijepih stvari u životu propustili jer smo se bojali da nas netko neće prihvatiti ili da nismo dovoljno dobri!

Decko iz razreda | Autor: Dreamstime Dreamstime

Puno je bolje naučiti se nositi s odbacivanjem, a mi ti nudimo par savjeta za to:

1.  Budi objektivan/na

Ako te jedan prijatelj iz razreda nije zvao na rođendan, ne znači da te svi mrze. reci sebi. OK, ovaj put me nisu pozvali. Tko zna što je razlog, ali što je tu je. naći ću drugi način za zabavu ovog vikenda. Uostalom, u razredu vas ima otprilike 30, zar ne?

2. Iskrenost prema sebi

Ovo je jako važno. Pokušaj otkriti zašto te toliko pogodilo što te nisu zvali. Je li to zbog toga što si mislio da ste prijatelji ili pak zato što si se htio/htjela družiti s popularnom ekipom? Vrlo je važno znati svoje motive jer ćeš se tako lakše nositi sa svojim emocijama.

3. Analiziraj svoj način razmišljanja

Ni slučajno si nemoj reći: nisu me pozvali na rođendan zato što sam jadan/na. To nije činjenica, nego izmišljanje razloga. Samooptuživanje nas može dovesti u situaciju da počnemo preuveličavati i umišljati stvari o sebi koje su laž. To je opasno jer s vremenom možeš početi vjerovati u takve stvari i postati vrlo depresivan/na. Nemoj raditi sebi na štetu!

4. Pretvori neuspjeh u svoju prednost

Kad nas netko ne voli takve kakve jesmo, počnemo se preispitivati. To preispitivanje može nas natjerati da se promijenimo, usavršimo neke vještine ili poboljšamo svoj karakter. Idući put kad dobiješ takvu "košaricu" pretvori to u korisnu stvar i razmisli o tome kako možeš biti bolja verzija sebe i iz koma situacije izaći kao totalni pobjednik :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?