Bez srama 96 pregleda 15. prosinca 2016.

Ostavio te? Ma, nije kraj svijeta! Preboli ga u 5 koraka!

Ljubav
Facebook/screenshot

Umjesto romantične večere za dvoje ti si dobila - nogu. Ne očajavaj, nisi sama. Iskoristi svoje vrijeme i posveti se sebi

 Ti i on više ne postojite i to je činjenica. Čini se kao da se cijeli svijet obrušio na tebe a ti bi najradije vrištala od bijesa i tuge. Ne brini, ima i tome lijeka. Sad je najvažnje sabrati se i ponovno stati na noge. Ništa ne traje vječno, a uz pomoć naših malih pravila možeš maksimalno skratiti svoje muke i dati priliku nekom drugom slatkišu :)

1. Nema stalkanja

Ovo je zabranjeno uvijek i svugdje! Nema provjeravanja je li online na Facebooku, kad je stavio novu fotku na Instagramu i kog je počeo slijediti na Twitteru. On zasad za tebe više ne postoji, niti u virtualnom niti u pravom životu. I tako mora biti dok se ne oporaviš od prekida. 

2. Makni sve što te podsjeća na njega

Imaš USB koji ti je on poklonio? Spremi ga u ladicu! Isto to učini i sa rukavicama koje ti je kupio, zajedničkim fotkama i DVD-om koji ti je snimio. To ne znači da se moraš odreći svih stvari koje ti je poklonio ili koje ste radili zajedno, samo ih ostavljaš po strani dok ne prođe dovoljno vremena da te te stvari i aktivnoti ne podsjećaju na njega.

3.Nema prijateljskih kava!

Bivši dečko s razlogom je bivši. Ako ste nedavno prekinuli vjerojatno si još uvijek povrijeđena, i zato nemoj pristati kad te pozove na kavu ili druženje poslije škole, niti ga ti nemoj zvati, pogotovo ako je on tebe ostavio.  Vjerojatno je da će ponovno doći do svađe ili ljubakanja i onda ponovno nisi ništa postigla već si mu samo dopustila da te tretira kao igračku. Bit će vremena za izgradnju prijateljstva nakon što se strasti malo smire i ljutnja prođe.

4. Izbriši sve kontakte

Do samo prije neki dan dopisivali ste se do dugo u noć i preko WhatsAppa ti je slao slatke fotke i meme's ali moraš prihvatiti da to sada više nije tako. Sigurno ti par puta u danu padne na pamet da ga nazoveš i istreseš mu sve u facu ali nemoj! Ne pokazuj mu da ti je još uvijek stalo i ne riskiraj blamažu i daljnje povređivanje. Obriši ga sa Facebooka i izbriši njegov broj sa mobitela. Nema broja - nema ni kušnje a mu se javiš i nostalgije za nekim lijepim trenucima. Jednostavno!

5. Ne sažalijevaj se!

Ovo je možda najvažnija stvar koju ti možemo savjetovati. Nijedan prekid nije bezbolan i normalno je biti tužan, plakati pa čak i malo bjesnjeti. No tome mora doći kraj. Ako su i tvoji frendovi primijetili da se ponašaš poput tužnog psića predugo, vrijeme je da sagledaš svoje vrline.  To što trenutno nemaš dečka znači da si slobodna raditi sve ono što je njega živciralo. Osim toga, to što si solo, samo znači da je cijeli svijet pun slatkih dečkiju pred tobom. Zapamti, jednako vrijediš sa dečkom i bez njega :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?