Bez srama 15 pregleda 05. srpnja 2016.

Jesi li iskompleksirana svojim tijelom?

Djevojka
Dreamstime

Svi znamo da nitko nije savršen. Unatoč tome često postoje sitnice na našem tijelu kojima nismo zadovoljne, a upravo one nerijetko postanu naši kompleksi

U redu je povremeno biti nezadovoljan nečime, ali samo pod uvjetom da će te to potaknuti da dodatno poradiš na sebi. Ako si promijenila frizuru i ova ti baš i ne stoji najbolje, to ne znači postati iskompleksirana. Kosa raste, a i ovo ti je dobra lekcija da se više nikad tako ne ošišaš. Ista je i s drugim stvarima u životu.

Mnoge djevojke pretjeruju u samokritici i tako bez razloga postanu nezadovoljne svojim izgledom.

Donosimo ti pet savjeta uz pomoć kojih ćeš zauvijek biti zadovoljna svojim tijelom.

  1. Broj koji pokazuje vaga nije mjerilo sreće

Ako se trudiš zdravo hraniti i vodiš aktivan život, kilogram ili dva “viška“ neće utjecati na tvoje zadovoljstvo samom sobom. Važno je osjećati se odlično u svojoj koži.

  1. Ne uspoređuj se s drugim curama

Činjenica je da nitko od nas nije jednako visok ili težak, niti je jednako građen. Upravo se zato ne trebaš voditi za “savršenom“ kilažom. Sve su djevojke različite i posebne na svoj način i to neće promijeniti koliko god se ti uspoređivala s drugima.

  1. Ne skrivaj svoje tijelo ispod prevelike odjeće

Ženske su obline čisto savršenstvo. Zato nemoj kupovati preveliku odjeću da bi sakrila zaobljene bokove ili trbuh. Iskoristi najnoviji ljetni trend i obuci crop top  te ponosno pokaži pupak! Nemoj se ograničavati veličinom koja piše na odjeći, nego biraj ono što ti najbolje stoji. Zaista nije bitno piše li broj 36 ili 42.

  1. Negativne komentare ignoriraj

Ako drugi imaju problema s tvojim tijelom, to je njihova stvar. Na tebi je samo da budeš ponosna na sebe!

  1. Ponekad pojedi kuglicu sladoleda više

To naravno ne znači da se trebaš pretjerivati i apsolutno svaki put pojesti više nego što možeš. Osluškuj svoje tijelo i ako mu jednom u mjesec dana trebaju slatkiši, dopusti si to. To nije ništa što jedan jači trening ne može riješiti. :)

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?