Bez srama 15563 pregleda 14. siječnja 2023.

Ovaj šef koristi 'test s kavom' za odabir 'pravih' zaposlenika

canva

Za ovakvu metodu selekcije hoćete li zaposliti nekog kandidata ili ne vjerojatno još niste čuli!

Razgovori za posao uvijek su stresni, pogotovo ako vam se posao na koji ste se prijavili baš jako sviđa i ekstra se potrudite da ostavite dobar dojam na vašeg možda budućeg šefa. No, isto tako stresno je i drugoj strani, bez brige!

Ipak, kako bi smanjili napetost i olakšali si 'selekciju', svaki od šefova koristi različite metode za odabir idealnih kandidata za poziciju koju treba popuniti. A jedan šef iz Australije ima posebno zanimljivu metodu za koju vjerojatno dosad još nikada niste čuli. Ili možda jeste?

 | Autor: canva canva

Naime, on koristi test sa šalicom kave kako bi odabrao idealnog zaposlenika za svoju tvrku, piše Her. Ako vam tek sada ništa nije jasno, dajte da vam malo pojasnimo. Odnosno, evo kako je gospodin Trent Innes iz tvrtke Xero Australia to sam objasnio.

"Na početku intervjua uvijek odvedem kandidata do kuhinje kako bi uzeli kavu. Zatim odradimo intervju, a onda čekam što će kandidat sljedeće napraviti. Ono što ja posebno gledam je - hoće li se ponuditi da vrati prljavu šalicu u kuhinju", objasnio je Trent.

 | Autor: canva canva

"Možeš imati savršeni skill, možeš imati veliko znanje i iskustvo u svom poslu, ali na kraju se sve svodi na stav. A 'stav' o kojem mi ovdje puno govorimo je 'operi svoju šalicu nakon korištenja'", dodao je.

Tu se radi o kulturi, objašnjava Trent i o tome kakav odgoj i način ponašanja netko ima i nosi sa sobom na svoje radno mjesto. A to je ponekad i mnogo važnije u radnom okruženju od samih znanja i vještina koje, naravno, svaki idealni zaposlenik za određenu tvrtku mora imati. 

Što vi mislite o ovoj metodi?

 

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU SERIJALA 'CIMERI' NA JOOMBOOS YOUTUBEU!

 | Autor:

Tvoja reakcija?