Bez srama 3320 pregleda 29. siječnja 2023.

Ove osobine imaju muškarci s niskim samopouzdanjem

Canva

Ljubavni odnosi mogu biti poprilično zamršeni, pogotovo ako ste u vezi s osobom koja je iznimno dramatična, (samo)kritična i pesimistična. Te osobine su izvrsna uvertira za toksičan odnos iz kojeg se ponekad vrlo teško izvući

Dok studije pokazuju da muškarci obično imaju više samopoštovanje od žena, osobito kako stare, još uvijek postoji mnogo muškaraca s niskim samopoštovanjem, a to je jedan od preduvjeta za lošu vezu, piše yourtango.

Ako vaš muškarac pokazuje jedan od ovih znakova, moguće je da ste u vezi s osobom koja ima nisko samopouzdanje.

1. Konstantno spušta sam sebe

Biti ponizan je jedna stvar, ali stalno ponižavati sebe je druga.

Neprestano ponavlja stvari poput "ne mogu vjerovati da bi izlazila s nekim poput mene" ili "ti si izvan moje lige."

Iako se može činiti da traži komplimente, možda je ozbiljan. Ovo također može biti samozaštitni mehanizam da ismijava nešto o sebi što ne može podnijeti prije nego što ga bilo tko drugi može uvrijediti i učiniti da se zbog toga osjeća još gore.

2. Prekritičan je prema tebi

Normalan muškarac izlazi sa ženama koje mu se iskreno sviđaju. Ako nisi ono što traži, on će jednostavno nastaviti dalje.

Ako te dečko s kojim izlaziš stalno kritizira (od izgleda do tvoje osobnosti), to je jako loš znak.

Iskreno, on vjerojatno projicira vlastitu nesigurnost na vas. Povrh toga, očekuje savršenstvo od sebe i onih oko njega, stavljajući vas ravno na crtu vatre.

3. Perfekcionist je i očekuje od svih oko sebe da budu

Ljudi koji osjećaju potrebu izgledati savršeno često pokušavaju uvjeriti ne samo druge, već i sebe da imaju određenu vrijednost.

Njegovo samopouzdanje kopa duboku rupu u njemu i nema pojma kako bi je drugačije popunio, pa traži materijalne stvari kako bi sve "popravio". U studiji objavljenoj 2022., straživači su identificirali da "potrošači stvaraju jake veze sa svojim posjedom, čak do te mjere da mogu uključiti posjed u svoj osjećaj sebe", navodeći da "takve asocijacije na sebe-objekt mogu imati značajne implikacije za samopoštovanje."

Uglavnom, kako istraživači pomažu u raščlanjivanju, "Na primjer, posjedovanje estetski privlačnog proizvoda moglo bi potrošače učiniti fizički privlačnijim."

 | Autor: Canva Canva

4. Veliki je pesimist

Ima li perspektivu prema svemu kao dopola punu čašu? Možda je okorjeli pesimist.

To može biti opasno toksično u vezama jer je teško njegovom stavu ne prenijeti se na druge - posebno na vas, s obzirom da vjerojatno provodite najviše vremena razgovarajući s njim o svemu.

5. Brzo postane ljubomoran

Možda je perfekcionist sa svim najnovijim, sjajnim materijalnim stvarima, ali još uvijek ima tu bolnu, zjapeću rupu u sebi punu negative prema sebi.

Vjerojatno je prestravljen da će vas nešto od toga otjerati jer vas on zapravo ne zaslužuje. On još uvijek ne razumije zašto uopće želiš biti s njim!

Još jedna stvar na koju treba pripaziti je je li on ljubomoran na vaša postignuća jer studija pokazuje da muškarčevo samopouzdanje pada kada žena uspije.

6. Želi te samo za sebe

Vaši prijatelji su vam važni i volite provoditi vrijeme s njima. Ako vaš dečko ne želi da provodite vrijeme s njima i ne želi ih upoznati, to je problem. 

Želi da provodite što više vremena s njim jer mu to daje osjećaj sigurnosti i važnosti.

 | Autor: 7. Ne želi priznati kad je u krivu

Ako uvijek okrivljuje druge i ne može priznati kada je pogriješio, to je velika crvena zastavica.

Dio njegovog niskog samopoštovanja je duboki strah od neuspjeha.

Sjećate li se onih tendencija prema perfekcionistima? Biti u krivu puno je veće čudovište za čovjeka s niskim samopouzdanjem i to hrani njegovu negativnost prema sebi.

8. Uopće te ne sluša

Shvaća li često pogrešno ono što mu govorite? Jesu li njegovi osjećaji uvijek povrijeđeni? Je li ga lako uvrijediti?

Možda se brani, shvaća sve što kažete osobno i odmiče od onoga što počinje kao rasprava, ali se pretvara u pravu svađu.

Ako morate vježbati prije nego što razgovarate s njim ili hodate po ljusci jaja, ajoj — nisko samopouzdanje vašeg partnera je problem.

 | Autor: Ako se nalazite u vezi s osobom niskog samopouzdanja, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti.

U slučaju da vas to čini nesretnom, nezadovoljnom i ako osjećate grč kada se trebate naći s njim, koliko god bolno bilo, najbolje bi bilo da prekinete vezu jer takav odnos zasigurno nije zdrav.

Ako pak vjerujete da može biti bolje, najbolje bi bilo da sjednete s partnerom, kažete mu što vas muči i ukažete mu na stvari koje vas smetaju kod njega. Pri tome ga ne trebate napadati, nego normalnim razgovorom pokušati doći do zajedničkog rješenja.

 

 

Obožavaš pjevati? Sanjaš o nastupu na velikim pozornicama? Vrijeme ti je da se prijaviš na novi glazbeni show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži što znaš!

 | Autor:

Tvoja reakcija?