Bez srama 1652 pregleda 15. srpnja 2020.

Ovo su najčudniji načini zavođenja na svijetu

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Kako se to 'dejta' i zavodi u svijetu? Koji su to neobični običaji koji su nama Hrvatima čudni i zbunjujući, a na nekom drugom kraju svijeta sasvim normalni? Pogledajte pet najčudnijih načina zavođenja i tehnika dejtanja s raznih strana svijeta!

'Farme za debljanje' u Zapadnoj Africi

Starije žene iz plemena u državi Mauritaniji mlade djevojke vode u takozvane 'farme za debljanje', gdje one moraju nakupiti dovoljan broj kilograma kako bi bile zavodljive i privlačne budućim muževima i udvaračima. Ova neobična tradicija sasvim je normalan dio dejtanja u Zapadnoj Africi.

Jabuke 'ispod pazuha'

via GIPHY

Stara tradicija u Austriji nalagala je da djevojke, koje žele zavesti mladića koji im se sviđa, moraju staviti komadiće jabuke ispod pazuha te zatim otplesati neki ples. Kad bi završile s plesom, svaka bi dala komadić jabuke koji je držala ispod pazuha dečku koji joj se sviđa, a ako je osjećaj obostran - on bi taj komadić jabuke pojeo. Ufff... Dosta čudno!

Pokaži to štapićima...

via GIPHY

U Kini postoji tradicija koja olakšava djevojkama da izraze svoje osjećaje prema mladićima. Naime, ako se teško snalaze s riječima i ne znaju kako izraziti osjećaje na taj način, mogu dečku pokazati da im se sviđa ili ne sviđa pomoću drvenih štapića za jelo. Ako djevojka dečku pokloni samo jedan štapić zamotan u maramicu, to znači da joj se ne sviđa, a ako mu pokloni dva - to znači da nešto osjeća prema njemu! Awww...

...ili žlicama?

I dok si u Kini poklanjaju štapiće, u Walesu si poklanjaju 'ljubavne drvene žlice'. Naime, ove su žlice nekada bile toliko popularne da je svaka djevojka bila počašćena dobiti jednu od muškarca, jer bi taj poklon bio znak da mu se jako, jako sviđa... Slatko!

Zviždanje djevojkama nije uvredljivo?

via GIPHY

Iako se zviždanje djevojkama na ulici u većini svijeta smatra uvredljivim, to nije slučaj kod plemena Kickapoo u Meksiku. Naime, dečki ondje redovito zvižde djevojkama, ali samo onima koje im se stvarno sviđaju i s kojima žele nešto ozbiljno, a kad par uđe u vezu onda razvijaju i vlastiti 'zviždajući' jezik koji razumiju samo njih dvoje. Eto, zanimljivo!

A koji je tvoj ljubavni zov...?

Mi znamo savršenog pomagača koji će ti pomoći u svakom trenutku zavođenja, a ne uključuje pazuhe, jabuke, žlice ni štapiće. Sve što ti treba je neki divlji AXE WILD miris koji će svima dati do znanja da ti imaš taj 'poseban ljubavni zov'. A koji je točno tvoj ljubavni zov među cijelim Axe asortimanom dezodoransa i mirisa? Isprobaj ih sve i saznaj! I sretno zavođenje!

 

Ovaj članak napravljen je u suradnji s brendom Axe Hrvatska po najvišim standardima JoomBoos native studija.

Tvoja reakcija?