Bez srama 109 pregleda 14. ožujka 2017.

Pakao anksioznosti: 10 tweetova koji savršeno opisuju ovaj problem

Anksioznost
Dreamstime

Osjećaš strah i paniku iako ne postoji 'pravi' razlog za to? Ponekad se bojiš izaći van? Treseš se i misliš da ćeš pasti u nesvijest koliko ti srce lupa?

Osjećaš strah i paniku iako ne postoji 'pravi' razlog za to? Ponekad se bojiš izaći van? Treseš se i misliš da ćeš pasti u nesvijest koliko ti srce lupa? U nekoj situaciji često odmah pomisliš na najgoru moguću varijantu?

Iako možda nekad i ne znamo da se tako zove, veliki broj ljudi pati od anksioznosti -  stanja koje se očituje osjećajem tjeskobe, ustrašenosti, straha sve do panike, uz psihomotornu (tjelesnu) napetost i unutrašnji nemir, te postojanje osjećaja kao da će osoba "eksplodirati".

Iako se možda nekad tako i osjećate - anksioznost ne znači da ste 'ludi', ali to nije problem koji se rješava preko noći. Potrebno je puno rada na sebi i ponekad i razgovora sa stručnjakom, kako bismo otkrili mehanizme pomoću kojih se možemo nositi primjerice, s napadajima panike. Ova borba za neke ljude traje cijeli život, ali iz nje možete izaći jači - zna to Sarah Schuster, koja je pokrenula platformu 'The Mighty' za ljude  sovim problem, a hešteg #thisiswhatanxietyfeelslike ubrzo je postao viralan.

Ovo je 10 najboljih tweetova koji opisuju ovo stanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?