Bez srama 209 pregleda 01. ožujka 2017.

Pet najvećih laži koje tinejdžeri sami sebi govore - O ODRASTANJU

BFF
giphy

Ovo su fore koje svi 'prodajemo' u teen godinama, a onda nam se život slatko nasmije

Ima nešto u teen godinama što te tjera da misliš da si najpametniji na svijetu. I rečenica koja nas najviše živcira je: 'kad budeš mojih godina, drukčije ćeš razmišljati'. Misliš si - e baš neću!

Žao nam je, ali ovih 5 laži si baš svi govorimo dok smo tinejdžeri:

1. 'Bit ćemo ekipa zauvijek'

Mit broj jedan - žao nam je što ti moramo skinuti ružičaste naočale, ali velike su šanse da se ne družiš ni sa kim s kim si sad dobar. Ljudi odrastu, mijenjaju se, svađaju - bez brige, upoznat ćeš hrpu novih zanimljivih ljudi, a za neke ćeš se frendove pitati zašto si ikad 'visio' s njima.

 

2. 'Završit ću srednju, pa faks, naći posao u struci, udati/oženiti se i imati troje djece, vilu s bazenom i dva psa do 30-te'

Osim ako ne planiraš iseliti iz Hrvatske (a ima i to svojin nedostataka) ili dobiti na lotu u životu općenito, vrijeme je da se spustiš na zemlju. Hrpa stvari neće ići onako kako smo planirali, ali gledaj to s pozitivne strane - baš onda nam se znaju dogoditi najljepše stvari u životu. Opusti se, trudi se - ne možeš sve u životu isplanirati, a možda je i bolje tako.

 

3. 'Bolje ću razumjeti ljubav i veze'

Hoćeš, malo sutra. Ako ništa drugo, stvari postanu bar još tri puta kompliciranije jer se uplete seks, ambicija, ego, prevara, krize osobnosti i još dosta baš zanimljivih stvari. Uživaj u predivnom razdoblju nerviranja oko krivo poslanog SMS-a - ne traje zauvijek. Dobro, ima to i svojih prednosti... O tome u nekom novom postu.

 

4. 'Kad se odselim i dalje ću ostati ista osoba'

Nećeš. Žao nam je što ti moramo reći, ali vjerojatno 'nosim samo crno' i JEST SAMO FAZA kao što ti starci kažu, i piercing ti neće biti vječno napet. Razvijat ćeš se na načine koje sada ne možeš ni zamisliti i to će te istovremeno užasavati i oduševljavati...

 

5. 'Nikad neću biti kao moji starci'

I nemoj. Vidi gdje griješe, i budi bolji. Uči na njihovim greškama, ali nemoj ni provesti cijeli život u zamjeranju. Roditelji često rade samo onako kako najbolje znaju. Baš kao što ćeš i ti jednog dana - i onda ćeš se uhvatiti kako govoriš istu rečenicu kao tvoja mama i shvatiti ironiju života u sekundi ;) 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?