Bez srama 632 pregleda 28. rujna 2016.

Pet stvari koje će ti olakšati prvi put

seks
Dreamstime

Nervoza i pritisak sasvim su normalni i štošta može biti onako kako to nisi zamislila

Prvi seks vrlo je važan korak u životu svake mlade osobe. Svi će ga se sjećati cijeli život, i upravo zato žele da to bude lijepa uspomena. No, život nije hollywoodski film i tokom seksa mnogo toga može poći onako kako to niste zamišljali. Ovo su stvari koje bi mogla očekivati, i ne brini se, sasvim su normalne. Vjerojatno su se dogodile svim tvojim frendicama koje su spolno aktivne samo im nije bilo ugodno o tome pričati. Ako se dogode tebi i tvom dečku, nema razloga za paniku. Sjeti se samo da je to normalno i prirodno :)

Prije svega, najbitnije je ne očekivati vatromete od prvog puta. Ako prođe sve onako kako si zamišljala - super, ali ako ne bude tako, nemoj biti razočarana. Uzmi u obzir da je prvi put s razlogom prvi i da se neke stvari, kao i ova, razvijaju s vremenom. Nitko ne može znati sve!

1. Vjerojatno će kratko trajati

Prije ovako važnog koraka nervoza je normalna. Ako je i tvom dečku prvi put, nemoj mu zamjeriti ako neće biti kao na filmovima. I on je mala neznalica u ovome jednako kao i ti, pa se nemoj ljutiti ako neće uspjeti kontrolirati svoj orgazam. Stvar je u iskustvu i vježbi :)

2. U redu je biti emocionalan

Neke nakon prvog puta toliko preplave emocije da jednostavno isplaču more suza (da, da čak i dečki)! Ako i ti osjetiš kako bi mogla zaplakati, nemoj skrivati emocije. Napravila si veliki korak u svom životu i ok je pokazati svoje osjećaje.

3. Nije neobično biti nervozan

 Možda si se toliko dugo pripremala na taj trenutak da ćeš ga, kad dođe vrijeme za to, samo željeti "obaviti". Pritom se može dogoditi da zaboraviš uživati jer ćeš se previše birnuti o tome kako izgledaju tvoje gole grudi, sviđa li se tvom dečku način na koji ga dodiruješ, jesi li predebela i sl. Pokušaj ne razmišljati o tome i prepusti se trenutku.

4. Možda neće uspjeti

 Nervoza, stres i pritisak mogu biti pravi ubojice ugođaja. Naši spolni organi moraju "biti spremni" na seksualnu aktivnost, a ubojice ugođaja tome sigurno ne pridonose. Ako tvoja vagina nije dovoljno vlažna može se dogoditi da će penetracija biti jako bolna. Također, ako on ne može postići erekciju, ne znači da nikad to neće moći. Vjerojatno ste oboje nervozni i zbunjeni jer puno očekujete. Pokušajte popričati o tome da se malo opustite i pokušajte opet kad osjetite da je trenutak za to.

5. Budi spremna na bol

To nije pravilo, ali osim nedovoljno vlažne vagine, bol ti može zadati i pucanje tvog himena koje se dogodi prvi put kad dečko penetrira u tebe. Neke djevojke osjećaju jaku bol i krvare, dok neke to ni ne osjete.  I jedno i drugo sasvim je prirodno. Ako ćeš krvariti to neće biti obilno kao za vrijeme mjesečnice, no ipak stavi dnevni uložak za svaki slučaj.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?