Bez srama 586 pregleda 22. listopada 2016.

Pet stvari koje ne gubiš nakon što izgubiš nevinost

nevinost
Dreamstime

Puno toga se mijenja nakon prvog puta, no još uvijek imaš svoju osobnost i samopoštovanje

Nesumnjivo da je prvi put velik korak u životu svakog tinejdžera. Puno toga se mijenja, a i ti proživljavaš neka nova iskustva.

Puno tinejdžera misli da će se njihov život u  potpunosti promijeniti ako odluče prvi put spavati s osobom koju vole, što je na neki način istina.

No, postoje stvari koje će ostati iste bez obzira na to odlučiš li se na taj korak ili ne.

1. Tvoja osobnost

 Postoje mišljenja da ćeš promijeniti neke svoje osobine zato što si spavala s nekim, no to nije istina. Seks je iskustvo, a ne karakterna osobina i zbog toga što si se seksala nećeš početi krasti po dućanima. Istina, možda ćeš na neke stvari malo drugačije gledati, no ako si prije bila neuredna i duhovita, vrlo je vjerojatno da će to tako i ostati.

2. Tvoji principi

Neki smatraju da je seks sramotan čin za koji treba čekati do braka i da će se, ako prvi put spavaš s dečkom tvoji standardi prema biranju dečka srozati te da ćeš željeti samo 'zločeste dečke', no to nije tako. Odluka o tome hoćeš li spavati s nekim ili ne treba biti samo tvoja, kao i izbor dečkiju, no naravno trebaš biti svjesna određenih opasnosti i rizika ako se upuštaš u seks.

3. Tvoj odnos s drugim ljudima

Često u američkim teen komedijama možeš vidjeti prijateljstva koja se razaraju zbog toga što je jedna frendica djevica a druga nije, ili ekipu koja zafrkava ljude koji još nisu 'obavili' taj prvi put. No, to se neće dogoditi i tebi. Seks ne mijenja tvoje ponašanje prema prijateljima i za prijateljstvo ne bi trebalo biti bitno je li tvoja BFF nevina ili ne.

4. Tvoje samopoštovanje

Ponekad se za djevojke koje su već imale seksualne odnose pričaju razne ružne priče i šire pogrdni nazivi zbog čega one izgube samopoštovanje. Prije svega, to su sve vjerojatno zli tračevi od kojih pola toga nije istina. Ako ne želiš da se to dogodi i tebi, nemoj optuživati te djevojke bez da provjeriš činjenice i pazi kome se ti povjeravaš o svojim 'avanturama ispod plahte'.

5. Tvoje dostojanstvo

Ti si još uvijek ti, bez obzira imala jednog ili pet ljubavnih veza iza sebe. Nemaš se zbog čega sramiti i ne dopusti nikome da te uvjeri u suprotno! 

Izvor: gurl.com

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?